Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 5 minutes kepinkite svogūnus ir grybus, retkarčiais pamaišydami. Pasūdykite, įberkite pipirų bei susmulkintą čili ankštį. Supilkite vyną, suberkite krevetes (jei buvo šaldytos, prieš tai atšildykite) ir troškinkite apie 5 minutes. Patiekite kartu su padažu ir tosteryje paskrudinta duona, kurią galite pabarstyti druska ir įtrinti česnako skiltele.
Ugnė
Šis receptas pravers grybų sezono metu, kaip pabos juos kepti ir valgyti su virtomis bulvėmis. Be to pamatysite, kaip patiekale dera labai lietuviški ir visai nelietuviški ingridientai.
2 porcijoms reikės:
400 g krevečių
200-300 g grybų (voveraičių, baravykų, iš bėdos tiks ir pievagrybiai, ypač rudieji)
2 šaukštų aliejaus
Poros jaunų svogūnų galvučių
1 čili pipiro
1 stiklinės balto vyno
2 šaukštų aliejaus
Druskos, pipirų
Šis receptas pravers grybų sezono metu, kaip pabos juos kepti ir valgyti su virtomis bulvėmis. Be to pamatysite, kaip patiekale dera labai lietuviški ir visai nelietuviški ingridientai.
2 porcijoms reikės:
400 g krevečių
200-300 g grybų (voveraičių, baravykų, iš bėdos tiks ir pievagrybiai, ypač rudieji)
2 šaukštų aliejaus
Poros jaunų svogūnų galvučių
1 čili pipiro
1 stiklinės balto vyno
2 šaukštų aliejaus
Druskos, pipirų

