Kiaušiniai - puikus baltymų ir vitaminų šaltinis.
Juos galima virti, kepti, virti be lukšto ant lengvos ugnies, naudoti troškinimui, dėti į kremą ar glajų. Prieš gaminant juos reikia palaikyti kambario temperatūroje.
Šiam patiekalui (6 porcijos) iš kiaušinių reikės:
250 g rūkytos lašišos, 6 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, maltų juodųjų pipirų, druskos pagal skonį, petražolių.
Trečdalį lašišos supjaustome griežinėliais, apkepiname svieste. Kiaušinius suplakame su pipirais bei druska ir užpilame ant lašišos. Kepame ant silpnos ugnies, kol sukrekės. Apibarstome petražolėmis ir sumaišome. Sudedame į lėkštę ir papuošiame likusios lašišos griežinėliais. Skanu su prancūzišku batonu ir sviestu.