Paprastas troškinys jūsų pietų stalui.
INGRIDIENTAI:
Maži svogūnai, 8 vnt.
Didelė morka, 1 vnt.
Bulvės, 500 gr.
Jautiena, 400 gr.
Miltai, 1 valgomasis šaukštas
Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
Druska, juodieji pipirai, žiupsnis
Konservuoti pomidorai, 530 gr.
Žaliųjų žirnelių, 300 gr.
Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
pjaustytos petražolės, 4 valgomieji šaukštai
GAMINIMAS:
Orkaitėje įkaitinti karščiui atsparų indą. Nulupti svogūnus, nuskusti morką ir supjaustyti griežinėliais. Bulves nuskusti ir nuplauti. Nupjaustyti mėsos riebalus ir sudėti atskirai, o liesą mėsą supjaustyti kubeliais ir apvolioti miltuose.
Keptuvėje ištirpinti šaukštą sviesto, apkepinti bulves, po to mėsą ir sudėti šiuos produktus į kepimo indą. Svogūnus ir morką 10 minučių troškinti su 4 šaukštais vandens. Pagardinti mėgiamais prieskoniais ir sukrėsti į kepimo indą. Sudėti pomidorus, suberti karštu vandeniu perpiltus žirnelius.
Keptuvėje ištirpinti likusį sviestą ir suberti smulkiai supjaustytus jautienos riebalus, supilti konservuotų pomidorų marinatą bei sukrėsti grietinę. Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais. Patiekalą užpilti padažu ir dar šiek tiek laiko troškinti. Apibarstyti petražolėmis ir patiekti. Jei norite ir mėgstate, ant viršaus galite užsitarkuoti sūrio.
Skanaus!