• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol už lango orai nedžiugina, Kotryna Starkienė kviečia šiluma mėgautis namuose. O čia ypač gera tuomet, kai ant stalo garuoja jūsų pačių paruošti patiekalai. Todėl šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“ pakvies keliauti po Graikijos kulinarinius lobynus ir save bei artimuosius nustebinti pyragu, kurio paragavus – sunku sustoti!

Kol už lango orai nedžiugina, Kotryna Starkienė kviečia šiluma mėgautis namuose. O čia ypač gera tuomet, kai ant stalo garuoja jūsų pačių paruošti patiekalai. Todėl šį šeštadienį TV3 žiniasklaidos grupės laida „Kotrynos burtai“ pakvies keliauti po Graikijos kulinarinius lobynus ir save bei artimuosius nustebinti pyragu, kurio paragavus – sunku sustoti!

REKLAMA

„Šeštadienio laidoje kepsiu graikišką žolelių pyragą. Tai – ypatingas receptas, nes šiuo pyragu mėgaujasi Graikijos gyventojai, garsėjantys ilgaamžiškumu. Plonytė tešla, daugybė žalumynų ir sūris!“ – vilioja K. Starkienė.

REKLAMA
REKLAMA

O jei visgi negalite atsisakyti minties apie artėjančią vasarą, K. Starkienė pradžiugins ir jus, desertui paruošdama ledus su karamelės padažu.

REKLAMA

„Manau, kad Lietuvoje galime įsigyti kokybiškų ir skanių ledų, todėl jų negaminsiu. Bet parodysiu, kaip išvirti karamelę, kuri labai tiks prie vanilinių ledų“, – kviečia ji.

Deserto receptas – laidoje, o pyrago subtilybėmis K. Starkienė dalijasi nedelsdama.

Graikiškas žolelių pyragas

Ingredientai tešlai:

400 g miltų;

100 g manų kruopų;

100 ml alyvuogių aliejaus;

200 ml vandens;

šaukšto raudonojo vyno acto;

šaukštelio druskos.

Ingredientai įdarui:

500 g įvairių žalumynų (špinatų, krapų, mėtų, porų…);

250 g Feta sūrio;

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai pagaminkite pyrago tešlą. Miltus, manų kruopas ir druską suberkite į dubenį ir išmaišykite. Supilkite aliejų ir pirštais jį įtrinkite į miltus. Trinkite tol, kol miltai taps drėgni nuo aliejaus. Supilkite actą, vandenį ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti labai minkšta, glotni ir vientisa. Padalinkite tešlą į keturias lygias dalis, uždenkite ją ir palikite, kol ruošite įdarą.

REKLAMA
REKLAMA

Špinatus ir kitas žoleles šiek tiek susmulkinkite. Jeigu naudojate porą, jį supjaustykite smulkiau, ir sudėję į puodą, kaitinkite ant vidutinės kaitros (be aliejaus). Kai jis šiek tiek suminkštės, suberkite visas likusias žoleles ir dar pakaitinkite, kad jos sukristų. Visą žalumą sudėkite į sietelį ir gerai paspauskite žoleles, kad ištekėtų skystis. Žoleles sudėkite į dubenį, sutrupinkite fetą, berkite druskos, pipirų ir įpilkite keletą šaukštų aliejaus. Gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apvalią, neaukštais kraštais kepimo formą, ištepkite alyvuogių aliejumi. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite labai plonai – tešla turi būti kuo plonesnė, beveik permatoma. Vieną tešlos lakštą įklokite į formą, patepkite aliejumi ir ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą. Tegul tešlos kraštai laisvai krenta nuo formos kraštų. Sudėkite įdarą, o tuomet, patepę aliejumi, užklokite paskutinį tešlos lakštą. Tešlos kraštus užlenkite, o pyrago viršų gausiai patepkite alyvuogių aliejumi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45 -50 min. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų