• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilona Balsytė – viena žinomiausių ir ryškiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, kurios charizma, nuoširdumas ir per gyvenimą sukurti vaidmenys žavi daugybę jos talento gerbėjų. Tiesa, nors daugelis moterį daugiausiai žino kaip aktorę, savo kūrybiniame kelyje ji atrado ir dar vieną įdomią sritį – pedagoginę veiklą. O kokia Ilona yra tuomet, kai palieka teatro sceną ir grįžta namo pas savo mylimą šeimą? Apie visa tai – jau šį šeštadienio rytą, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

20

Ilona Balsytė – viena žinomiausių ir ryškiausių Lietuvos teatro ir kino aktorių, kurios charizma, nuoširdumas ir per gyvenimą sukurti vaidmenys žavi daugybę jos talento gerbėjų. Tiesa, nors daugelis moterį daugiausiai žino kaip aktorę, savo kūrybiniame kelyje ji atrado ir dar vieną įdomią sritį – pedagoginę veiklą. O kokia Ilona yra tuomet, kai palieka teatro sceną ir grįžta namo pas savo mylimą šeimą? Apie visa tai – jau šį šeštadienio rytą, TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

REKLAMA

Prieš pat Naujuosius metus vedėją Iloną Juciūtę aplankiusi I. Balsytė, kaip įprasta laidos svečiams, atskleis savo TOP 3 nepakeičiamus ingredientus. Juos sužinojusi, I. Juciūtė turės iš jų sukurti patiekalą ir pagaminti jį kartu su laidos viešnia.

Kaip paaiškės laidoje, I. Balsytė neįsivaizduoja savo gyvenimo be... bulvių, midijų ir kivių! Sugalvoti patiekalą, kuriame derėtų šie visi produktai, I. Juciūtei bus tikrai nelengva užduotis... Galiausiai jai vis tiek kils puiki mintis – iš visų aktorės nurodytų ingredientų pagaminti gardžias, tiek vakarienei, tiek ir pietums tinkančias salotas su jūros gėrybėmis ir kiviais.

REKLAMA
REKLAMA

Kol moterys gamins, Ilona papasakos ir apie savo virtuvės ypatumus, o taip pat atskleis savo mylimiausių ingredientų istorijas. Štai kivius ji pasakos dievinanti jau daugiau nei 30 metų.

REKLAMA

„Su kiviais susipažinau 1989 metais – savo pirmose gastrolėse po Ameriką. Žinoma, ten teko paragauti ne tik šių vaisių, bet ir daugelio kitų dalykų. Kadangi sovietmečiu nuo visko buvome ganėtinai izoliuoti, kivių nebuvau nei mačiusi, nei ragavusi. Visiškai neįsivaizdavau, koks galėtų būti jų skonis! Tačiau, kai šio vaisiaus paragavau pirmą kartą, buvau labai maloniai nustebinta. Buvo beprotiškai skanu“, – ryškiais prisiminimais dalinsis žinoma aktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tarp mėgstamiausių I. Balsytės ingredientų rastume ir lietuvių pamėgtas bulves. Ir nors jos aktorės gyvenime atsirado dar ankstyvoje vaikystėje, bulvės iki pat šių dienų išlaiko savo nepakeičiamą vietą.

„Nuo pat gimimo iki dabar negaliu vartoti pieno produktų – visiškai jų netoleruoju. Mama pasakojo, kad kai gimiau, buvo labai sudėtingas laikotarpis – ji negalėjo man duoti pieno, todėl iš manęs tebuvo likę tik kauliukai ir skūrytė. Vis dėlto, mano močiutė žinojo, kaip nuraminti mamą. Ji pasakė, kad viskas bus gerai – užaugins mane ant bulvių. Ir, ką jūs sau manote? Dar būdama kūdikiu, aš valgiau bulvių tyrę. Pagrindinis mano maistas, su kuriuo užaugau, buvo būtent bulvės“, – dalinsis I. Balsytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktorė atskleis ir tai, kokie valgymo įpročiai jos šeimoje vyrauja dabar

„Pagrindinis valgytojas mano šeimoje yra mano paauglys sūnus. Jam kiekvieną dieną į mokyklą gaminu pietus. Dažnai taikausi prie jo norų ir poreikių, tačiau rytais galiu pasilepinti ir pati – turiu puikų vyrą, kuris man kavą atneša tiesiai į lovą. Žinoma, prieš kavos puodelį suvalgau jogurtą arba kriaušę, o po to ateina jau ir vėlyvų pusryčių eilė“, – savo mitybos įpročiais dalinsis moteris.

REKLAMA

Kad Ilona puikiai gamina, taps aišku nuo pat pirmų laidos minučių. I. Balsytė laidoje pasidalins mintimis apie kulinariją bei neslėps, kad gaminti jai yra vienas malonumas.

„Labai smagu, kai žmonės supranta, jog kulinarija yra menas. Daugelis manęs klausia, ar nepavargstu po darbų dar gaminti ir savo šeimai? Tačiau man tai yra visiškas atsipalaidavimas, puikus savęs išreiškimo būdas. Man patinka kurti ir žinoti, ką valgo mano šeima, todėl maisto gaminimą laikau tikru menu“, – mintimis dalinsis I. Balsytė.

REKLAMA

O kol moterys gamins salotas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruoš taip pat skanų ir sotų patiekalą – ėrienos nugarinę, kurią pagardins išskirtiniu mėtų pesto.

Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų