Vasarą šios sočios, tačiau skrandžio neapsunkinančios salotos puikiai tiks pietums.
 2 porcijoms reikės:
  Šiek tiek tvirtesnių salotų, pavyzdžiui Ledkalnio
  1 vištienos krūtinėlės file
  1 paprikos
  2 pomidorų
  1 cukinijos
  1 raudonojo svogūno
  Vištienos prieskonių
 Garstyčių ir medaus padažui:
  1 šaukšto garstyčių
  1 šaukšto medaus
  1 sukapotos ar išspaustos česnako skiltelės
  1 šaukšto citrinos sulčių arba vyno acto
  2 šaukštų aliejaus
Vištienos file padalinkite į keletą gabalėlių, apibarstykite prieskoniais, įtrinkite ir pamarinuokite. Skardą patepkite aliejumi, nustatykite grilio rėžimą, įdėkite vištieną, gana dideliais gabalėliais supjaustytas daržoves (jas taip pat galite paskaninti prieskoniais). Kepkite 10-15 minučių, vištieną apversdami vieną kartą.
Į lėkštę dėkite salotas, an jų išdėstykite daržoves, vištieną. Ant viršaus dėkit svogūnų žiedus. Padažui skirtus ingridientus sumaišykite ir užpilkite ant salotų.

 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 