Jei esate itališkų lakštinių (Lazanijos) mėgėjai, šis patiekalas iš Graikiškos virtuvės jums taip pat patiks.
INGRIDIENTAI:
Baklažanai, 3 vienetai
Didelės bulvės, 5 vienetai
Aliejus, apkepimui
Įdaras:
Jautienos faršas, 700 gr.
Pomidorų tyrė, 250 gr.
Svogūnas, 1 vienetas
Česnakas, 2 skiltelės
Žiupsnis druskos ir pipirų
Bešamelio padažas:
Pienas, 1ltr.
Miltai, 4-5 valgomi šaukštai
Sviestas, 4 šaukštai
Kiaušinių tryniai, 2
Sūris, 150 gr.
GAMINIMAS (4-6 žmonėms):
Supjaustom baklažanus ir bulves skrituliais. Žiūrėkite, kad nebūtų per stori. Tuomet juos gerai apkepame. Apkepus dedam ant popieriaus, kad susigertų aliejus. Druskos beriame pagal skonį ir paliekame marinuotis, kol darysime įdarą.
Įdaras: Apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, dedam faršą. Pakepus užpilam pomidorų tyrę, druskos, pipirų, galima įdėt truputį cinamono ir trintų gvazdikėlių. Įdėjus prieskonių reikia apie 30 minučių troškinti.
Bešamelio padažas: Keptuvėje išlydome sviestą, nuolat maišant įberiame miltus, kol visa masė taps auksinės spalvos. Tuomet supilame pieną. Nuolatos maišant sudedame trynius bei druską. Kepama tol, kol masė pradės burbuliuoti, tuomet įberiame tarkuotą sūrį.
Pasiėmus didelę skardą su aukštais kraštais sluoksniuojame tokia tvarka: bulvės, baklažanai, faršas, baklažanai ir vėl bulvės. Ant viršaus pilame Bešamelio padažą iš šauname į orkaitę. Kepimo temperatūra turi būti 180 laipsnių, o kepti apie 35-45 minutes.
PATARIMAS: Jei Bešamelio padažas per greitai paruduos, uždenkite skardą kepimo popieriumi arba folga.
Skanaus!