• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį finišavusioje TV3 kulinarinėje laboratorijoje „Susitikime virtuvėje“ svajonę, kurią įgyvendins prekybos centras „Iki“, laimėjo kartu gaminusios marijampolietė Loreta ir vilnietė Eglė. Per keturis mėnesius trukusius kulinarinius eksperimentus buvo pagaminti net 466 patiekalai ir išgerta daugiau nei 200 puodelių kavos.

Sekmadienį finišavusioje TV3 kulinarinėje laboratorijoje „Susitikime virtuvėje“ svajonę, kurią įgyvendins prekybos centras „Iki“, laimėjo kartu gaminusios marijampolietė Loreta ir vilnietė Eglė. Per keturis mėnesius trukusius kulinarinius eksperimentus buvo pagaminti net 466 patiekalai ir išgerta daugiau nei 200 puodelių kavos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į šeštąjį projekto sezoną kompetentinga komisija atrinko penkiolika porų. Laimėti savo didžiausią svajonę mėgino dar tik pradedantys kulinarai ir jau daugybę metų patirties turintys mėgėjai. Laidoje dalyvavo itin įvairių ir spalvingų profesijų atstovai: nuo bibliotekininko ir ūkininko iki konsultanto ir dainininko. Poroms jų virtuviniuose bandymuose talkino profesionalūs šefai – Linas Samėnas, Robertas Ščesnavičius, Tomas Rimydis ir Ossama Charaffeddine, taip pat „Iki“ kavos ekspertas Domas Ivonis.

REKLAMA

Šefas L. Samėnas negailėjo komplimentų projekto nugalėtojoms: „Pirmiausia jos padarė mažiausiai klaidų, dirbo tvarkingai ir protingai. Lėkštėje išlaikė minimalizmą, ir tuo labiausiai atitiko šiuolaikinio maisto gamybos ir pateikimo tendencijas. Matėsi, kad nugalėtojos apie savo finalinį patiekalą mąstė ne vieną dieną.“

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną buvo kiek pakeistos laidos taisyklės – dalyvaujančios poros savaitės vakarienei turėjo ruošti įvairių pasaulio šalių patiekalus, pasitelkdamos slaptą ingredientą. „Susitikime virtuvėje“ dalyviai ir patiekalus vertinę šefai vien tik sėdėdami jaukiose svetainėse apkeliavo kone visą pasaulį: aplankė Aziją, JAV, Vokietiją, Italiją, Ispaniją, Graikiją, Skandinaviją, Olandiją, Izraelį ir kitas šalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finišavusios kulinarinių eksperimentų laidos dalyviai džiaugiasi suradę ne vieną bendramintį ir tikisi, kad draugystė nenutrūks išjungus televizijos filmavimo kameras. Vakarienių metu visi drauge jie atskleidė daugybę kulinarinių paslapčių, dalinosi skirtinga patirtimi ir išragautų pasaulio virtuvių skoniais. Sutartinai tvirtino, kad L. Samėnas ir R. Ščesnavičius – neabejotinai profesionalūs virtuvės šefai.

REKLAMA

Tiesa, ne visi bandymai virtuvėse pavyko. Vienai dalyvių porai užsidegė ruošiamas patiekalas, kitai porai paruoštas patiekalas ėmė ir iškrito iš rankų, tretiems nespėjo sustingti desertai. Kai patiekalus ragavo ir vertino R. Ščesnavičius ir L. Samėnas, šeši iš trisdešimties laidos dalyvių pravirko!

Kūrybinę „Susitikime virtuvėje“ komandą sudarė apie dvidešimt žmonių. 6-ojo sezono laidoms įvairių Lietuvos kraštų nuosavuose namuose, sodybose filmuota 240 valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų