Kvietiniai miltai: 320 gramų
Cukrus: 250 gramų
Kiaušiniai: 4 vienetai
Grietinės: 2 šaukštai
Kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
Aliejus: 4 šaukštai
Obuoliai: 2 vienetai
Vynuogių: pagal skonį
Razinų: pagal skonį
Gaminimas:
Supilame cukrų, įmušame kiaušinius, viską gerai išplakame. Persijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais į plakinį, įpilame aliejų ir grietinę. Viska gerai išplakame. Turi gautis tiršta, vientisa masė.
Sudedame supjaustytus obuolius nestambiais gabalėliais, razinas. Galime pagal skonį įpilti kvapų, cinamono ar kakavos. Išmaišome.
Gautą masę supilame į skardą arba kepimo formą išteptą sviestu ir apibarstome džiūvėsėliais (nebūtinai). Viršų apdėliojame vynuogių supjaustytomis puselėmis.
Viską įdedame į įkaitintą orkaitę. Kepti apie valandą, kol viršus gražiai apskrus. Skanaus!