REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Virtuvės istorijos  (nuotr. Sauliaus Čirbos)

Erika Vitulskienė – veikli, puikiai pramogų pasaulyje žinoma moteris. Jau eilę metų ji ne tik rūpinasi savo mados namais ir dirba savo vyro Merūno vadybininke, bet ir augina du nuostabius sūnus. Nenuostabu, kad eksperimentams virtuvėje dėl daugybės veiklų ne visuomet lieka laiko. Tačiau tam tikrų su maistu susietų tradicijų, Vitulskių šeima laikosi jau eilę metų. Apie visa tai Erika jau šį šeštadienį papasakos TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

6

Erika Vitulskienė – veikli, puikiai pramogų pasaulyje žinoma moteris. Jau eilę metų ji ne tik rūpinasi savo mados namais ir dirba savo vyro Merūno vadybininke, bet ir augina du nuostabius sūnus. Nenuostabu, kad eksperimentams virtuvėje dėl daugybės veiklų ne visuomet lieka laiko. Tačiau tam tikrų su maistu susietų tradicijų, Vitulskių šeima laikosi jau eilę metų. Apie visa tai Erika jau šį šeštadienį papasakos TV3 laidoje „Virtuvės istorijos“.

REKLAMA

Žinoma moteris pripažins namuose gaminanti itin retai – dažniau maisto gamybą į savo rankas perima M. Vitulskis. Tiesa, kartais staigmenų virtuvėje pasitaiko ir Merūnui, rašoma pranešime žiniasklaidai. 

„Mūsų namuose gamina Merūnas. Kai vieną kartą jis pasakė, kad keps tortą, jis atsivertė receptų knygą, kur prie patiekalų žvaigždutėmis įvertintas kiekvieno recepto sunkumas. Merūnas išsirinko tortą pažymėtą penkiomis žvaigždutėmis. Tortą sudarė morengas, keksas, grietinėlė ir daugybė kitų sluoksnių. Merūnas tą tortą gamino apie 5 valandas. Rezultatas buvo toks, kad ne tik visas tortas, bet ir šaldytuvas tekėjo per kraštus. O Merūnas rėkė ir nervinosi nesuprasdamas, kodėl taip gavosi“, – juoko nesulaikydama pasakos E. Vitulskienė.

REKLAMA
REKLAMA

O štai pati Erika labiausiai mėgsta maitintis sveikai – jai svarbu, kokios kokybės maistas atkeliauja ant šeimos stalo, todėl dažnai renkasi ekologiškus produkktus.

REKLAMA

„Ekologiško produkto skonis, kvapas, spalva ir struktūra kardinaliai išsiskiria. Aš labai žiūriu ką, kur ir kaip perku. O jeigu produktų pavyksta nusipirkti kaime pas kokią močiutę, aš visuomet labai džiaugiuosi ir apsiperku dideliais kiekiais“, – pasakos Erika.

Laidoje žinoma moteris atskleis ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti kasdien.„Jeigu galėčiau, tai, tikriausiai, visą gyvenimą valgyčiau salotas. Joms turiu kažkokią nenormalią aistrą. Visos daržovės – burokėliai, ridikėliai, nauji salotų deriniai man yra labai skanūs. Galiu valgyti įvairių spalvų salotas“, – sakys ji.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat šeima turi ir vieną savaitgalio tradiciją, kuriam nė vienas narys negali atsispirti. „Namuose turime vieną, 100 metų nesikeičiančią tradiciją – sekmadienio rytais valgyti blynus arba keksiukus. Kartais gaminame blynus, kartais varškės keksiukus, kurie yra be miltų. Esu ištobulinusi greitą jų pagaminimo būdą“, – apie namų tradicijas kalbės E. Vitulskienė.

O kol laidos vedėja Ilona šnekučiuosis su Erika, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš sveiką ir labai gardų patiekalą – kopūstų ir obuolių salotas su krevetėmis. Kaip E. Vitulskienė įvertins šį patiekalą?

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų