5 porcijos
500 gramų jautienos faršo,
1 čili pipiras
100 gramų aštraus pamidorų padažo
500 gramų pomidorų
2 česnako skiltelės
400 gramų konservuotų aštrių raudonų pupelių
1 paprika
prieskonių (paprikos, prieskonių jautienai ir pan.) pagal skonį
1 svogūnas
3 šaukštai aliejaus
200 g fermentinio sūrio
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
~ 2 valandos
Pamidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nuplaukite nuo jų odelę. Pomidorus, čili pipirą, papriką ir česnako skilteles sumalkite. Jautienos faršą pakepinkite kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu kol paruduos. Į puodą supilkite faršą, sumaltą daržovių masę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei manote, kad per sausa, pomidorų padažo įdėkite šiek tiek daugiau. Viską gerai išmaišykite, suberkite prieskonius ir druską. Troškinkite apie 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Patiekdami supilstykite į lėkštes ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu, sūris gražiai išsilydys. Skaniausia valgyti su paskrudintomis ir česnaku įtrintomis batono rekelėmis arba pašildytomis česnakinėmis bandelėmis.