Galima gaminti ir vegetarišką variantą be mėsos.
Jums reikės:
- Baklažano
- 1 skiltelė česnako
- 50 gr fermentinio sūrio
- 1 šaukštas majonezo
- 300 gr maltos vištienos
- Morkos
- 1 sauja petražolių
- 2 šaukštai pomidorų padažo
- 1 vnt svogūno
Paruošimas:
Baklažaną supjaustome į 4 griežinėlius 1,5 cm storio. Išpjaunam griežinėliuose viduriuką, paliekam maždaug 0,8 cm storio sienelę. Į kepimo indą pilame šlakelį aliejaus arba tepame sviesto, dedame baklažanus ir pabarstome trupučiu druskos. Sutarkuotą morką, kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką pakepiname ir dedame druska ir pipirais paskanintą maltą vištieną. Viską išmaišome ir kepame, kol mėsa suminkštės, sumaišome su pomidorų padažu. Tuomet šio įdaro dedame ant išskobtų baklažanų, nemažai, kad susidarytų bokštelis. Ant viršaus aptepame fermentino sūrio, majonezo ir petražolių mišiniu. Kepame 180 0C orkaitėje maždaug 25 minutes, kol sūris gražiai aprus ir baklažanas iškeps.