• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toks šiek tiek indiškas ir šiek tiek studentiškas.

Ingredientai, kurių reikės:


  • 450g panyro (slėgto)

  • 10 vid.dydžio bulvių

  • 0,5 šaukštelio asafetidos

  • 3 šaukštelių druskos

  • šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • 3 šaukštų smulkintos šviežios kalendros arba čiobrelių (neturėjau, nedėjau)

  • 3 šaukštų maltos kalendros

  • 725ml grietinės, sumaišytos su šaukšteliu ciberžolės (vietoj grietinės dėjau nat.jogurtą)

  • 2 šaukštai pieno miltelių (naudojau sojų pieno miltelius - bandymas)

  • šiek tiek sviesto


Procesas:

REKLAMA
REKLAMA

Bulves nulupam, supjaustom plonais griežinėliais. Panyrą supjaustom nedideliais kubeliais. Į sviestų išteptą indą dedam 1/3 bulvių, apibarstom prieskoniais tokia tvarka: asafetida, druska, pipirai, kalendra. Apibarstom 1/3 panyro, užpilam 1/3 grietinės [jogurto] mišinio. Tokia pačia tvarka dedam kitus sluoksnius. galiausiai viršų pabarstom pieno milteliais. Uždengiam indą folija ir kepam min 45min orkaitėj įkaitintoj iki ~190. Likus ~10min iki kepimo galo foliją nuimam, kad viskas gražiai apskrustų.

REKLAMA

Mano pastabos:

Gaminau iš pusės ar dar šiek tiek mažesnio kiekio. Originaliam recepte [Harė Krišna. Vegetariniai valgiai.] naudojo daugiau sviesto. Ant kiekvieno sluoksnio jo dar po šiek tiek uždėdavo. Aš nedėjau, todėl patiekalo viršus nėra labai gražus.

Šiaip skonis kaip apkepo :)) tik šiek tiek kitokio, nes jogurtas davė rūgštelės prieskonį.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų