REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko gero, nerastumėme nė vienos moters, kuriai nebūtų svarbi jos figūra ar išvaizda. Šis dailiosios lyties bruožas galioja tiek lieknoms, tiek apvalių formų moterims. Tiesa, reikia pripažinti, kad putlesnio sudėjimo damos turi gerokai labiau pasukti galvą, norėdamos atrodyti stilingai, bet tuo pačiu jaustis patogiai.

Ko gero, nerastumėme nė vienos moters, kuriai nebūtų svarbi jos figūra ar išvaizda. Šis dailiosios lyties bruožas galioja tiek lieknoms, tiek apvalių formų moterims. Tiesa, reikia pripažinti, kad putlesnio sudėjimo damos turi gerokai labiau pasukti galvą, norėdamos atrodyti stilingai, bet tuo pačiu jaustis patogiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mados tinklaraštininkė ir stilistė Asta Nevedomskytė sako, kad mados pasaulyje jau seniai nebeegzistuoja jokie standartai: vyrauja visiška pasirinkimo ir kūrybinė laisvė. Lyginant su kitomis pasaulio šalimis, lietuvės mažai kuo skiriasi, tačiau pastebima, kad mūsų tautietėms trūksta didesnio pasitikėjimo savimi ir meilės sau. Kaip to pasiekti, jei jūsų kūno formos – nestandartinės?

REKLAMA

„Plius“ gali konkuruoti su S dydžiu

Stilistė pastebi, kad Lietuvoje šiuo metu vyrauja idealaus kūno ir jaunystės kultas, todėl apkūnesnės moterys jaučiasi nustumtos į antrąjį planą.

„Dauguma „plius“ dydžio moterų renkasi beformius, bespalvius drabužius, kurie susilieja su visuma ir užmaskuoja ne tik figūrą, bet ir asmenybę. Žinant kelias stiliaus taisykles, drąsiai galima konkuruoti net su pačiu S dydžiu, kurio savininkės dažniausiai net nepastebi, kaip kopijuodamos derinius tampa tiesiog vienodomis ir neįdomiomis“, - tikina A. Nevedomskytė.

REKLAMA
REKLAMA

Stiliaus ekspertė išskiria penkis figūros tipus, pagal kuriuos, renkantis drabužių derinį, bus lengviau išryškinti figūros privalumus, o trūkumus – tinkamai užmaskuoti.

1. Smėlio laikrodis

Šios figūros savininkės labai moteriškos: dideli klubai, krūtinė ir išraiškinga talija.

„Tokiai figūrai tinka moteriško silueto drabužiai: pieštuko formos sijonas, tiesaus kirpimo kelnės. Sijono ilgis iki kelių ir žemiau. Dekoltė pagalba galima parodyti gražią krūtinę“, - pataria stilistė.

2. Stačiakampis

Stačiakampio kūno formas atpažinsite pagal tiesų siluetą, kuomet visos apimtys yra beveik vienodų išmatavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi stačiakampės figūros savininkės neturi išraiškingos talijos, ją reikia sukurti drabužių ar spalvų pagalba. Todėl dėvint kelnes ar sijoną, palaidinę rekomenduojama susikišti. Tinka trapecijos ar į apačią platėjančios suknelės ir sijono modeliai“, - aiškina mados tinklaraštininkė.

3. Trikampis

Trikampio formos figūra yra gana dažnai pasitaikanti tarp „plius“ dydžio moterų, kai daugiausia svorio yra klubų ir sėdmenų srityse.

„Tokiai figūrai būtina parodyti liauną kaklą bei atidengti krūtinės sritį. Dėmesį nuo didelės klubų apimties galite nukreipti pasirinkdamos gilesnę V formos iškirptę, raukinius ar stambius papuošalus krūtinės zonoje. Galima žaisti spalvų kontrastais, pasirenkant tamsesnę apatinę dalį bei jai kontrastingą viršų. Rekomenduojami trumpi švarkeliai, baigiantis ties juosmeniu. A silueto suknelės bei sijonai.“, - pataria A. Nevedomskytė.

REKLAMA

4. Apskritimas

Apskritimo formai būdingas pūpsantis pilvukas bei lieknos kojos, kurios turi būti jūsų vizitinė kortelė.

„Pasirinkus ryškesnės spalvos batelius ar kojas atidengiantį sijono skeltuką, nukreipsite žvilgsnius nuo nuodėmingojo pilvuko zonos. Taip pat pagelbės gilesnė V iškirptė ar stambesni aksesuarai krūtinės srityje. Norint tobulesnių formų, neapsieisite be kūną formuojančių apatinių. Rekomenduojama rinktis lengvai krintančias palaidines. Idealus variantas – sluoksniavimas deriniuose: šviesi palaidinė ir tamsus švarkas ar kardiganas, kurio pagalba sudaroma vertikali, liekninanti linija“, - sako stilistė.

REKLAMA

5. Apverstas trikampis

Apversto trikampio kūno formų pasitaiko gan retai, tai dažniausiai būna sportininkės ar ypač didelės krūtinės savininkės.

„Šios figūros dailinimui rekomenduojama rinktis šviesesnių spalvų apatinę dalį ir tamsesnių – viršutinę“, - pastebi mados žinovė.

Spalvos!

Įprasta manyti, kad apkūnios moterys turėtų rinktis tamsios ar juodos spalvos drabužius. Mitas ar tiesa?

„Tamsūs tonai lieknina bet kurią figūrą, todėl norint paslėpti nepatinkančią kūno zoną – ji bus išsigelbėjimas. Tačiau tinkamai parinktos spalvų proporcijos ar audinių raštai savo garderobo formavimui leidžia panaudoti visą patinkančią gamą, nepriklausomai ar tai būtų S ar XL dydis“, - aiškina įvaizdžio kūrėja ir pateikia pavyzdžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pavyzdžiui, jei norime lieknesnių kojų, vadinasi mūvėsime tamsesnio audinio apatinę derinio dalį, ypač tiks iki žemės ilgio kelnės, o viršuje rinksimės šviesią ar ryškią palaidinę ar švarkelį“, - dalinasi profesionalė.

Audiniai ir raštai

Renkantis drabužius stambesnių formų moterys turėtų atkreipti dėmesį į audinius ir raštus.

„Nerekomenduojama rinktis stambių, ypač vienas nuo kito toli nutolusių, kontrastingų raštų. Dievinančias romantišką stilių, siūloma rinktis smulkesnes prigesintame fone gėles. Apkūnioms moterims ypatingai tinka vertikalių bei įstrižų linijų raštai“, - teigia stilistė.

REKLAMA

„Maišams“ – ne!

Yra nusistovėjusi nuomonė, kad apvalių formų moterys turėtų rinktis laisvus, „maišo“ tipo drabužius. Įvaizdžių kūrėja tikina, kad tai apmaudi klaida: „Labai gaila, kad vis dar vyrauja tokia nuomonė. Kyla klausimas, ar taip nutinka dėl nepasitikėjimo savimi, ar nemokėjimo pasirinkti tinkamo dydžio bei modelio drabužių parduotuvėje.“

„Moteris atrodo vyresnė bei apkūnesnė, nei yra iš tiesų. 42 ir didesnio dydžio savininkėms jų apkūnumas ne priežastis slėpti savo formas. Kiekviena gražiosios lyties atstovė turi savo privalumų, kuriuos turėtų paryškinti, nukreipiant dėmesį nuo trūkumų“, - pataria specialistė.

REKLAMA

„Plius“ dydžio moterų klaidos

Stilistė pastebi, kad apvalių formų moterys turėtų vengti horizontalių linijų, langelių raštuose. Verta nesirinkti sijonų, kelnių, palaidinių, švarkų ilgių, kurie baigiasi ties plačiausia vieta ir raukinių, prisiuvamų detalių ties apkūniomis kūno vietomis.

Įvaizdžio kūrėja taip pat išskiria dažniausiai daromas moterų klaidas renkantis drabužius.

- Netinkamo dydžio pasirinkimas. Pasirinkus per didelį drabužį jis optiškai suformuos apvalias formas – bus aptemptas, išryškins visus trūkumus ir sukurs išaugto drabužio efektą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Netinkamo audinio ar rašto pasirinkimas. Pigus ir plonas trikotažas ar permatomi audiniai visuomet išryškins nereikalingus iškilumus, stambūs raštai – storins.

- Netinkamas apatinis trikotažas.

- Liemens ieškoti, ten, kur jo nėra. Rekomenduojama taliją pabrėžti siauriausioje juosmens vietoje, t. y. tiesiai po krūtine. Tokiu atveju, optiškai prailginsite kojas ir visą kūno siluetą.

Avalynė

Verta atsiminti, kad visoms moterims, nepriklausomai nuo kūno formų, tinka aukštakulniai.

„Apkūnesnėms moterims siūlau rinktis vos stambesnį kulną ne tik dėl patogumo bei stabilumo, bet ir tinkamesnių proporcijų. Visuomet lieknins bei ilgins kojas tos pačios spalvos avalynė, kaip mūvimos pėdkelnės ar kūno spalva. Jei moters aistra – žemakulniai – juos vertėtų rinktis siaurėjančiu priekiu, taip koja atrodys elegantiškiau“, - aiškina mados tinklaraštininkė.

REKLAMA

Taip pat svarbu vengti mažų, plonų detalių. O renkantis basutes, verta atkreipti dėmesį į platesnius dirželius.

Figūrą formuojantys apatiniai

Pastaruoju metu apvalesnių moterų spintose vis dažniau galima rasti figūrą formuojančių apatinių – ar tai išeitis?

„Formuojantys apatiniai varžo, todėl reta moteris juos dėvi kasdien. Žinoma, nuo tinkamai pasirinktų apatinių priklauso labai daug, todėl norint atrodyti keliais kilogramais lieknesnė be jokių dietų, vertėtų į juos investuoti. Kartais pakanka gražiai krūtinę formuojančios liemenėlės, kuri pakoreguos tiek laikyseną, tiek visą bendrą vaizdą“, - sako A. Nevedomskytė.

REKLAMA

Aksesuarai

Manote, kad tai nesvarbi smulkmena? Jeigu siekiate tobulo įvaizdžio, tinkamai parinkti aksesuarai gali padaryti stebuklus.

„Tiek gamtoje, tiek gyvenime vertinama harmonija, todėl smulkūs papuošalai, rankinės ar kiti aksesuarai atrodytų neproporcingai ir suteiktų dar didesnės apimties apvalių formų figūrai. Rekomenduotina rinktis masyvesnius, sunkesnių medžiagų ar faktūrų aksesuarus“, - pataria stilistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų