REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lidija Jankauskienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

2015-aisiais vienas seniausių šalies miestų – Žagarė – iš Panevėžio perims kultūros sostinės titulą. Šiai garbingai misijai žagariečiai sako jau yra pasiruošę.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūros sostinės renginiai prasidės sausį. Jų rengėja -Žagarės regioninio parko direkcija iki to laiko jau bus įsikūrusi įspūdinguose grafo Naryškino rūmuose. Jie jau baigti restauruoti ir laukia baldų.

REKLAMA

„Turbūt nebus nei vieno mėnesio be renginio. Turėsime septynis didelius, įvairių formatų, bus ir netikėtų“, – planuoja Žagarės regioninio parko direktorius Mindaugas Balčiūnas.

Iš netikėtų renginių žagariečiai išskiria medžioklės trofėjų parodą, Europos mažųjų miestelių chartijos narių suvažiavimą, litvakų susitikimą. Didieji renginiai – festivaliai: kasmetis Žagarės vyšnių, sunkiosios muzikos „Kilkim žaibu“, šokių „Terpsichorės keliais“. Jau sukurtas ir kultūros sostinės logotipas.

REKLAMA
REKLAMA

„Logotipas – vyšnios formos. Į ją sudėti visi svarbiausi vyšnios formos akcentai – dvaro rūmai, žirgynas, parkas, dvaro sodybos elementai, abi Žagarės bažnyčios. Du raktai simbolizuoja kadaise buvusius du Žagarės miestelius“, – pasakoja Žagarės regioninio parko direkcijos rekreacijos vadybininkė Modesta Bielskienė.

Rengiantis paskelbti Žagarę metų kultūros sostine labiausiai nerimaujama dėl užsitęsusio miesto aikštės remonto. Metai keitė metus, rangovai keitė rangovus, o aikštė atrodė vis prasčiau – darbų pabaiga vis tolo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime bent jau žodinį pažadą, kad sutartis, kuri jau pasibaigusi, bus įgyvendinta iki mėnesio pabaigos. Jaučiuosi ramus ir manau, kad čia suplanuoti renginiai pavyks“, – viliasi Žagarės seniūnas Alvydas Urbonas.

Regioninio parko direkcija planuoja Kalėdoms išleisti kalendorių, kuriame ir bus surašyti visi kultūros sostine tapusioje Žagarėje vyksiantys metų renginiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų