REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Plaukų slinkimas (nuotr. Organizatorių)

Retėjantys plaukai yra labai dažna tiek vyrų, tiek moterų problema vyresniame amžiuje. Priežasčių gali būti įvairiausių: genetika, onkologinės ligos, hormonų sutrikimai, elementų trūkumas organizme, užsikimšusios galvos poros, žalingi įpročiai ir kt. 

10

Retėjantys plaukai yra labai dažna tiek vyrų, tiek moterų problema vyresniame amžiuje. Priežasčių gali būti įvairiausių: genetika, onkologinės ligos, hormonų sutrikimai, elementų trūkumas organizme, užsikimšusios galvos poros, žalingi įpročiai ir kt. 

REKLAMA

Ir tai dažnai sukelia įvairių kompleksų tiek vyrams, tiek moterims. Kaip su šiomis problemomis kovoti arba jas tinkamai maskuoti? Apie tai papasakos grožio akademijos „Elitera“ direktorė Gintarė Eimantaitė, rašo pranešime spaudai.

NEŽYMUS RETĖJIMAS IR TERAPIJOS 

Nepriklausomai nuo to ar plaukų retėjimas didesnis ar nežymus – pirmiausia reiktų išsiaiškinti viso to priežastis. 

Pažiūrėkite savo genetinį medį, ar plaukų retėjimas neužkoduotas genetiškai. Jei tai genetinis retėjimas, retai kada įmanoma kažką padaryti, įmanoma nebent mezoterapijų pagalba sulėtinti šiuos procesus. Tačiau jį galima sėkmingai užmaskuoti inovatyviomis maskavimo priemonėmis. 

REKLAMA
REKLAMA

Jei retėjimas nėra genetinis, retėjimo priežasčių reiktų ieškoti giliau. Pasidaryti kraujo tyrimus, pasižiūrėti, ar netrūksta geležies organizme, atlikti skydliaukės tyrimą. Geležies stygius ir hormonų disbalansas organizme dažnai nulemia plaukų pokyčius. 

REKLAMA

Žinoma, papildomai neigiamą įtaką daro netinkama ir nepilnavertė mityba, žalingi įpročiai, vandens stygius, tai lengvai pastebėti leis kraujo tyrimas. Jeigu tyrimų rodikliai yra geri, galima atsikvėpti, ir pradėti ieškoti vietinių priežasčių, pvz. pasidaryti galvos odos tyrimus arba imtis tiesiog profilaktinių priemonių. 

Dažnai retėjimo priežastis yra užsikimšusios galvos odos poros arba sutrikusi galvos odos kraujo cirkuliacija. Šiuo atveju rekomenduotume pabandyti pasidaryti galvos odos pilingą. Jų būna įvairiausių: galvos pilingus siūlo žymiausi plaukų produktų gamintojai, arba galite pasigaminti pagal naminius receptus. 

REKLAMA
REKLAMA

Be pilingo svarbu aktyvinti galvos odos kraujo cirkuliacija. Todėl kiekvieno plovimo metu, bent 3-5 minutes skirkite galvos masažui. Įvairios galvos kraujotaką skatinančios priemonės, šaldantys serumai, augimą skatinantys šampūnai paspartina šiuos procesus. Pagerinus kraujotaką pabunda svogūnėliai ir greitėja augimo procesai. 

Tačiau jei jaučiate, kad problema opesnė, rekomenduojame išbandyti mezoterapijas, PRF ar PRP. Jos suaktyvina augimo procesus. Kraujo plazma, kuri išgaunama iš jūsų kraujo sumaišius su įvairais mezoterapiniais kokteiliais, tampa lyg jaunystės eliksyras užmigusiems galvos folikulams. Reikia pabrėžti, kad dažnai tai būna vienas efektyviausių sprendimų šioje retėjimo stadijoje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MASKAVIMO GALIMYBĖS 

Dažnai tiek vyrai, tiek moterys ima kompleksuoti dėl retėjančių plaukų ir nežino kaip paslėpti. Tačiau technologijos juda pirmyn ir yra atsiradę begalės sprendimų šioms problemos spręsti. Vienas jų – maskuojamoji barstoma medvilnės fibra Caboki. 

Ji yra įvairių spalvų, todėl galima parinkti pagal žmogaus plaukų atspalvį. Pudra barstosi ant išretėjusios plaukų vietos ir užfiksuojama fiksatoriumi. Fibros veikimo principas toks, kad ji yra įelektrinta ir sukimba su žmogaus nuosavu plauku, sukurdama tankumo efektą. Tokiu būdu pasiekiamas momentinis tankių plaukų efektas. Efektas laikosi iki galvos plovimo. 

REKLAMA

TUPETAI IR DALINIAI PERUKAI 

Kitas būdas paslėpti retėjančius plaukus yra daliniai perukai, vadinamieji tupetai. Šie perukai segasi tik ant viršugalvio ir užmaskuoja išretėjusį viršugalvį, šonus. Tiems, kas vengia nešioti pilnus perukus – tai puiki išeitis. Be to, būna ir prisegamų uodegų, ar užrišamų gumyčių iš natūralių plaukų, kurie leidžia sukurti tankesnės kasos ar kuoduko vaizdą. 

PERUKAI 

Tačiau, esant itin dideliems plaukų retėjimo plotams ir dėl to kompleksuojant, rekomenduojama įsigyti perukus. Nereikėtų baimintis šio žodžio – perukai, nes perukų dabar rinkoje yra itin gražių ir atrodančių labai natūraliai. 

REKLAMA

Kartais net iš pirmo žvilgsnio nesuprasi, kad žmogus dėvi peruką. Rekomenduotume žvalgytis į natūralių plaukų perukus, jie atrodo natūraliausiai ir juos prižiūrėti itin paprasta. Kainos vyrauja įvairios, nuo 300-1000 eurų. 

Perukų dydžiai dažnai reguliuojasi ir galima prisitaikyti pagal savo galvos dydį. O pati priežiūra - labai paprasta, užtenka viena kart per mėnesį išplauti. Rekomenduojame tai daryti pas kirpėją, kuri galėtų iškart ir tinkamai jį suformuoti nešiojimui. Ir nakčiai laikyti ant stovo, tam kad nesusigulėtų ir neprarastų formos. 

„Taigi, svarbiausias dalykas yra ne spręsti pasekmę, o išsiaiškinti plaukų slinkimo priežastis ir bandyti jas pašalinti. Jei to padaryti nepavyksta – nuostabu, kad yra tiek daug puikių sprendimų, kurie leidžia turėti savo svajonių plaukus ir grąžinti pasitikėjimą savimi“, – sako specialistė Gintarė Eimantaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų