REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Gintarė Mackelaitė (tv3.lt fotomontažas)

Vis daugiau socialiniuose tinkluose žinomų moterų išdrįsta kalbėti apie savo svorio pokyčius ir kelionę link sveiko gyvenimo būdo – laikai, kai visos norinčios sulieknėti laikėsi dietų, jau praeityje.

18

Vis daugiau socialiniuose tinkluose žinomų moterų išdrįsta kalbėti apie savo svorio pokyčius ir kelionę link sveiko gyvenimo būdo – laikai, kai visos norinčios sulieknėti laikėsi dietų, jau praeityje.

REKLAMA

Apie tai neseniai prakalbo ir Gintarė Mackelaitė, kuri savo sporto ir sveikos mitybos patarimais neretai dalijasi ir „Instagram“.

Gintarės kelionė į pokyčius prasidėjo tada, kai svarstyklės pasiekė 62 kilogramų ribą. Kaip sako ji pati, tai nėra tie skaičiai, kurie skambėjo grėsmingai, tačiau moteris tuo metu teigė nejautusi meilės sau.

„Ar pamenate savo paauglystę? Būtent šiuo laikotarpiu aš visiškai nesirūpinau nei tuo, kaip atrodau, nei tuo, kiek poilsio laiko sau skiriu. Blogi mitybos įpročiai, stresas, mažas fizinis aktyvumas – tai didžiausias priešas atspindžiui veidrodyje, ir didžiausias priešas mūsų vidiniam pasauliui“, – prisiminė ji.

Iš pradžių Gintarė ėmė sportuoti, nors neslėpė, jog pirmąkart eidama į sporto salę labai jaudinosi, mat anksčiau joje buvusi nėra. „Teko ir nuo bėgimo takelio nukristi, ir raudonuoti iš gėdos, bet, manau, pabandyti buvo verta, nes dabar su sportu draugauju jau 7 metus“, – kalbėjo ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, jos mityba ėmė keisti kiek vėliau, nei į gyvenimą atėjo sportas. „Mitybos įpročius pakeičiau tik prieš porą metų ir man padėjo mano mylimasis, kuris yra virtuvės šefas. Manęs nuolat klausia, kaip pavyksta atsispirti jo maistui ir išlaikyti plokščią pilvuką, tačiau gyvenant su virtuvės šefu – labai paprasta sveikai ir skaniai maitintis, tereikia noro“, – sako ji.

REKLAMA

Anot G. Mackėlaitės, iš tiesų valios turime tik tiek, kiek patys tikime jos turintys. Vis dėlto vedama noro kiek pakeisti savo kūną, moteris kreipėsi pagalbos į trenerę, kuri šiai sudarė mitybos planą. Kartu jos ėmė sekti ir Gintarės rezultatus.

„Buvo sunku suvokti, kad mano rytas nebeprasidės nuo skanaus šokolado plytelės ir kad per pietus nebepaskanausiu savo mėgstamo sausainio. Mes tiesiog pradėjome ugdyti mano valią. Savaitė laiko švarios mitybos, o vėliau – nuopelnas papietauti picerijoje ir suvalgyti ledų porciją, mane visuomet skatino. Skatino ir tai, kad visada galvojau apie kūno transformaciją ir būsimus rezultatus“, – prisiminimais dalijosi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sako mergina, pirmieji rezultatai pasimatė jau po savaitės – tereikėjo pakeisti mitybą: „Tik mitybą! Sportuodavau 4-5 kartus per savaitę ir niekuomet per daug nepersistengdavau. Bet rezultatai labai veža. Labai paprasta pamatyti rezultatus, kada griebiate trenerį už rankos ir sakote, kad jus reikia išmatuoti ir kiekvieną savaitę nufotografuoti. Stebint save prieš veidrodį kiekvieną dieną, jūs realaus rezultato galite ir nesuvokti.“

Dabar ji tikina „susidraugavusi“ jau ir su mityba, o visa tai padėjo pakeisti požiūrį ir į savo kūną, laisvalaikį, pačią save. Tai, anot Gintarės, suteikė daug pasitikėjimo, kuris moteriai yra labai svarbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai dietoms Gintarė taria griežtą „ne“. Moters manymu, tai sukelia diskomfortą ir priveda tik prie laikinų rezultatų. Kaip pati sako, ji maitinasi švariai ir į maistą žiūri paprastai. Toks požiūris padėjo išspręsti ir vieną didelę problemą, su kuria anksčiau nuolatos susidurdavo. Tai – tuštinimosi problemos ir pilvo pūtimas. Gintarė buvo įsitikinusi, kad čia nieko negalima padaryti – tiesiog jos toks organizmas.

„Bet tas nepatogumo jausmas, kai visada esi su išsipūtusiu pilvu, varė iš proto. Kai pakeičiau mitybą, į mano gyvenimą atėjo džiaugsmas. Aš nebeturiu tuštinimosi problemų, nes mityba ir fizinis aktyvumas medžiagų apykaitą pagreitino. Ar žinojote, kad labai daug moterų turi tuštinimosi problemų? Kartais pajuokauju, kad visą blogį reikia palikti ten, kur jam ir vieta – tualete, o ne kaupti į savo charakterį“, – juokiasi ji.

REKLAMA

Šiuo metu moters svoris kur kas mažesnis – ji sveria 50 kilogramų. Tačiau Gintarė teigia į skaičius nesikoncentruojanti, mat svoris gali keistis net ir ne vieną kartą dienoje. „Tai priklauso nuo to, ką valgėme, kiek gėrėme vandens, ir taip toliau. Neskaičiuoju kalorijų ir visada sakau, kad neverta jų skaičiuoti, jei sąžiningai ir švariai maitinatės“, – sako ji.

„Juk savaime suprantamas dalykas, kad ledai turi nemažai kalorijų, o kaip dėl salotų? Ar tikrai verta save apkrauti skaičiukų rinkimu, kuris gali išvesti iš proto? Visada kalorijomis pasidomiu tada, kai tikrai žinau, kad tas produktas jų turi daug, bet kiek tiksliai? Kartais drauges paerzinu ir pasakau, kiek cukraus turi vienoks ar kitoks jų vartojamas produktas, be kurios jos neįsivaizduoja savo dienos“, – šyptelėjo pridėdama G. Mackelaitė.

REKLAMA

Moteris siūlo ir kitoms neapsikrauti kalorijų skaičiavimu – užtenka maitintis švariai, tuo domėtis arba kreiptis į mitybos specialistą. Gintarė įsitikinusi, jog svarbu pažinti savo kūno siunčiamus signalus ir suprasti, kas mums tinka, o kas – ne.

„Mano rekomendacija – „ėskite“ mažiau cukraus ir hidrintų riebalų. Moterys yra vertos geriausios savo versijos, bet vertos tiek, kiek pačios įdės darbo, tad reikėtų kelti bandeles nuo lovos ir varyti pajudėti!“ – pokalbį baigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų