REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Michelle Obama ir Barack Obama (nuotr. SCANPIX)

Buvusio JAV prezidento Baracko Obamos ir jo žmonos Michelle santuoką daugelis pavadintų tobula, vis dėlto garsi moteris ne kartą yra garsiai pasakiusi, jog išlaikyti tokius gražius santykius yra be galo sunkus darbas.

3

Buvusio JAV prezidento Baracko Obamos ir jo žmonos Michelle santuoką daugelis pavadintų tobula, vis dėlto garsi moteris ne kartą yra garsiai pasakiusi, jog išlaikyti tokius gražius santykius yra be galo sunkus darbas.

REKLAMA

O štai neseniai ji davė geriausią santykių patarimą.

Apie tai M. Obama prabilo savo naujos tinklalaidės 6-ajame epizode. Kartu su laidos svečiu Conanu  O’Brienu jiedu šnekėjo apie vyrų ir moterų skirtumus bei faktą, kaip greit žmonės nori įsipareigoti. 

Michelle čia pripažino, kad susituokti norėjo visuomet, o štai Barackas į santuoką iš pradžių žiūrėjo kiek skeptiškai, nes jo tėvai buvo išsiskyrę, o seneliai turėjo išties nelengvą vedybinį gyvenimą. 

Tiesa, tiek Michelle, tiek ir Barackas norėjo susituokti link 30 metų. „Manau, kad daugybė jaunų moterų turėtų pasimokyti iš vyrų instinktų, kai šie nori palaukti ilgiau, atrasti save“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

O štai kalbėdama apie gyvenimą po santuokos, Michelle pasiūlė į tai žiūrėti taip, kaip į krepšinio komandą, kurią turite sukurti nuo nulio. 

REKLAMA

„Turėtume geresnes santuokas, jei į tai žiūrėtume kaip į krepšinio komandą. Nes jei žiūri į komandą, renkiesi žmones, su kuriais kartu nori laimėti, sieki, kad visi komandoje būtų stiprūs. Nesinori jokių silpnųjų grandžių, nesinori prieš kažką dominuoti, nenori to, kuris yra nevykėlis. Taip pat, jei esi komandoje, sieki, kad tas žmogus gebėtų daryti viską, ypatingai, krepšinyje. Juk niekuomet nesirinktumėte to, kuris moka tik mušinėti kamuoliu į žemę“, – sakė Michelle.

O štai jei pasirinksite būti su stipriu žmogumi, kaip sako Michelle, tai taip pat nereiškia, kad santykiai visada bus paprastai, nušviesti vaivoryšktės spalvomis. Tinklalaidės metu buvusi JAV pirmoji ponia atskleidė, kad jos ir Baracko santuoka taip pat kentė nuo ne vieno sunkaus momento.

REKLAMA
REKLAMA

„Būdavo laikų, kai norėdavau Baracką išstumti pro langą. Sakau tai, nes manau, jog reikia suprasti, kad jausmai kartais būna labai intensyvūs. Tačiau tai nereiškia, kad reikia viską mesti, nors tokie sunkumai gali tęstis labai ilgą laiką. Jie gali tęstis metus. Tačiau apie tai niekuomet nekalbame, o tada, jaunos poros, kurios susiduria su sunkumais, greitai pasiduoda, nes galvoja, kad jiems nebepavyks“, – sakė Michelle.

Moteris pasakojo, kad net ir santuokos metu jie kartais norėdavo skirtis, tačiau tai niekuomet jų santuokos iš tiesų nenutraukė. „Jei būčiau visą tai palikusi tais sunkiais laikais, būčiau praleidusi visą tą grožį, kuris taip pat egzistuoja“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai Michelle su savo klausytojais pasidalijo ir kitais protingais žodžiais. „Norite su kažkuo kažką sukurti? Nėra jokio magiško būdo, kaip tai padaryti, tik imtis paprastų dalykų, surasti žmogų, su kuriuo norisi būti ir jam tai pasakyti, susitikinėti su juo rimtai, planuoti įsipareigoti, žiūrėti, kur tai nuves, o tada paaryti tai. „Tinder“ jūsų čia nenuves“, – patarė ji.

Tiesa, savo tinklalaidėje Michelle apie santykius su Baracku jau yra kalbėjusi ir anksčiau.

Pora santuokoje praleido net 27 metus, o jų šilti jausmai, panašu, niekur nedingo ir dabar. Klausantis pirmosios Obamos tinklalaidės epizodo atrodo, kad pora sėdi namie, o jų balsai – linksmi, kupini meilės ir juoko. 

REKLAMA

„Tu žinai, kad esi mielas, bet tave įsimylėjau ne dėl to. Viena iš priežasčių, kodėl tave įsimylėjau buvo tada, kad tu vadovaujiesi principu, jog kiekvienas iš mūsų esame vienas kito brolis ir sesuo. O aš buvau auginama būtent taip“, – atviravo Michelle.

M. Obama, kuri užaugo Čikagoje, augdama stengėsi visuomet atkreipti dėmesį į tai, kaip jaučiasi kiti. „Galiu pasakyti, kad mano šeima, mano kaimynystė, mano bendruomenė suformavo pasaulėžiūrą ir leido man priimti tokius sprendimus panašioms patirtims, kurios buvo artimos tau“, – sakė Michelle savo vyrui. 

Barackas ir Michelle susipažino 1989 metais, kai jis buvo praktikantas vienoje iš Čikagos advokatų firmų. Michelle buvo jo bendradarbė ir dažna patarėja. Kadangi Barackas atkakliai siekė Michelle dėmesio, galiausiai jiedu nuėjo į pirmą pasimatymą, o po trijų metų Čikagoje jiedu susituokė.

REKLAMA

1998 metais jiems gimė pirmoji dukrelė Malia, o 2001 metais – Sasha. Michelle tinklalaidėje pora atskleidė, kokį palikimą norėtų palikti savo dukroms.

„Kai pagalvojame, kokį palikimą norėtume palikti savo dukroms – Maliai ir Sashai – labiau už viską tikimės, kad jos gyens šalyje, kuri visus gerbia, o taip pat visus pastebi ir vertina. Jei mūsų nebebus šalia, bet jos gyvens tokioje visuomenėje, žinosime, kad mergaitėms viskas bus gerai“, – sakė B. Obama.

Ir nors daugeliui pora atrodo ideali, Michelle yra pripažinusi, kad tokią tvirtą santuoką pasiekti pavyko ne be pastangų. „Žinau daug jaunų porų, kurios susiduria su sunkumais ir galvoja, kad kažkas su jomis yra ne taip. Tačiau norėčiau, kad jos žinotų, jog Michelle ir Barackas Obama, kurie turi fenomenalią santuoką ir meilę vienas kitam, taip pat dėl savo santuokos labai daug dirba, o kai tam prireikė pagalbos – ją priima“, – sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi esame pavyzdys, mums svarbu būti nuoširdiems ir pasakyti, kad kartais santuokoje ateina momentas, kai norisi išeiti, tačiau tai yra normalu, ir tą jaučiau ir pati“, – toliau tęsė Michelle.

Nedaugelis žino ir tai, kad kai norėjo susilaukti vaikų, Michelle ir Barackas susidūrė su dideliais sunkumais, mat moteris patyrė persileidimą, kurį savo knygoje apibūdino kaip „vienišą, skausmingą ir demoralizuojančią patirtį“.

Vėliau pora su medikų pagalba dukrelių vis dėlto susilaukė, tačiau sunkumai šioje vietoje dar nesibaigė. Pora lankėsi pas psichologus santykių klausimais, nes Michelle tikėjosi, kad specialistai galėtų „pataisyti“ jos vyrą.

REKLAMA

„Norėjau, kad kitas žmogus jam lieptų susiimti. Tačiau ko išmokau pati buvai tai, kad padaryti mane laiminga yra ne mano partnerio darbas. Mes turime abu vienas kitą daryti laimingais. Dalis manęs norėjo, kad tai darytų tik jis“, – atviravo buvusio prezidento žmona.

Tiesa, nors Michelle tinklalaidėje buvo kalbama apie tai, kad dėl moters stengėsi tik Barackas, pasirodo, kad kai pirmąkart turėjo patarti Barackui darbo klausimais, Michelle taip pat buvo be galo laiminga – ji tai pavadino viena laimingiausių pertraukų savo gyvenime.

O štai Barackas Michelle susižavėjo jau iš pirmo žvilgsnio. „Mane trenkė žaibas, kokia aukšta ir graži ji buvo. O ji, kaip supratau, buvo maloniai nustebusi, kad mano nosis ir ausys nebuvo tokio žvėriško dydžio, kokio atrodė nuotraukoje, kurią išsiunčiau firmos direktoriui“, – juokavo jis.

REKLAMA

„Jis atrodė per geras, kad būtų tikras. Susitikinėjau su daug panašios reputacijos vyrų, todėl maniau, kad jis buvo vienas tų, kurie sugeba kalbėti tiesiai ir sužavėti žmones. Mudu papietavome – jis dėvėjo sportinį švarkelį, o tarp jo lūpų buvo cigaretė. Pagalvojau, kad štai – jis puikiai atrodantis, puikiai kalbantis vaikinas, ir tokiu keliu aš jau esu ėjusi“, – prisiminė ji.

„Vėliau buvo šokiruota, nes supratau, kad jis iš tiesų moka bendrauti su žmonėmis ir turi savyje gylio. Jis pasirodė esantis elitas, su stipriomis moralinėmis vertubėmis“, – prisiminimais dalijosi Michelle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų