REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Režisieriaus Emilio Vėlyvio pristatinėti jau seniai nebereikia, o milžiniško populiarumo sulaukę tokie jo filmai, kaip „Zero“ ar „Redirected“, yra žinomi kone kiekvienam lietuviui. Tiesa, apie savo asmeninį gyvenimą režisierius šnekėti linkęs nėra, o ir prieš kameras jis atskleidžia pernelyg gerai nesijaučiantis – jam maloniau būti už jų.

Režisieriaus Emilio Vėlyvio pristatinėti jau seniai nebereikia, o milžiniško populiarumo sulaukę tokie jo filmai, kaip „Zero“ ar „Redirected“, yra žinomi kone kiekvienam lietuviui. Tiesa, apie savo asmeninį gyvenimą režisierius šnekėti linkęs nėra, o ir prieš kameras jis atskleidžia pernelyg gerai nesijaučiantis – jam maloniau būti už jų.

REKLAMA

Laidoje „Pasaulis pagal moteris“ E. Vėlyvis atvirai papasakojo apie savo kūrybą, tą kartą, kai ir pačiam teko paragauti aktoriaus duonos, iššūkį, kurį nusprendė priimti, bei naujausią savo darbą, serialą „Mano meilė karantinas“.

Sugriuvo planai nustebinti gerbėjus anksčiau

E. Vėlyvis studijavo Dailės akademijoje, tačiau laidos vedėjai Kristinai Rimienei pasiteiravus, ar jį būtų galima vadinti dailininku, žinomas vyras šypteli – jis, greičiau, yra menininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekas negimsta dailininkais – gimsta menininkais, o savo gyvenimo kelyje pasirenka vieną ar kitą priemonę, su kuria po to ir gyvena visą likusį gyvenimą. Vieni tampa muzikantais, kiti – rašytojais, treti – kino menininkais, dailininkais“, – pastebi jis.

REKLAMA

Režisieriaus gerbėjai jau galėjo pastebėti, kad artimiausia jam – juodoji komedija.  Anot jo, taip yra todėl, kad su ironija ir sarkazmu jis jaučia geriausią santykį ir būtent šitaip žiūrėti į tam tikras problemas, mus supantį gyvenimą.

„Geriausi juodosios komedijos pavyzdžiai kuria tikrovę. Sukurdami realybės iliuziją, režisieriai ar kino menininkai, įtikina žiūrovą tos istorijos tikroviškumu, ir tada žiūrovas, mėgaudamasis pačiais personažais ir istorija, gali pajusti tą tikrąjį kaifą, matydamas vieną ar kitą filmą“, – sako jis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, E. Vėlyvis neseniai užsimojo kiek nustebinti savo gerbėjus, ir jiems padovanoti ne dar vieną juodosios komedijos kūrinį, o… detektyvą. Deja, karantinas šiuos planus sujaukė.

„Mano visada buvo noras pabandyti su detektyvu – vienu iš sudėtingiausių žanrų. Juo labiau, kad Lietuvos kinematografijoje tokio žanro nėra. Pagalvojau, kodėl laukti toliau, jei jau pajutau, kad iš tiesų galiu tai padaryti, ir turiu stiprią komandą, gerą scenarijų?“, – pasakojo režisierius pridėdamas, kad savo planus, tikriausiai, įgyvendins per šiuos metus, o į premjerą pakvies dar kitais.

Kaip įkalbėti aktorius intymioms scenoms?

Ir nors dabar E. Vėlyvis yra žinomas kaip režisierius, kadaise jam yra tekę atsikąsti ir aktoriaus duonos. Režisierius pasakojo, kad gavo pasiūlymą, kuriam nepavyko pasakyti „ne“, todėl nusprendė suvaidinti juostoje „Transsiberija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turėjau tokį mažą epizodą prieš savo valią, nes mane nupirko. Man pasiūlė labai gerą honorarą ir aš išvažiavau su draugais nusifilmuoti viename epizode su Seru Benu Kingsliu. Yra toks epizodas – aš vaidinu pareigūną, ir mes ten su mano bičiuliu, Mindaugu Papinigiu, atlikome puikią įvadinę filmo sceną“, – šypsosi tai prisiminęs režisierius.

Tiesa, jis netrukus prideda: „Kamerų baimė yra. Stovėti už kameros man yra žymiai komfortiškiau.“

O štai kitus aktorius Emiliui pavyksta įkalbėti daryti išties beprotiškus dalykus, ryžtis įsimintiniausioms meilės scenoms. Vis dėlto režisierius neslepia – tai padaryti lengva yra ne visuomet. 

REKLAMA

Kaip pasakojo režisierius, kartais meilės scena įvyksta natūraliai, beveik be pastangų, o kartais dėlto reikia išvyti pusę filmavimo aikštelės, ar įtikinti aktorių, kad jokių gašlumų tikrai nebus.

„Aktorius yra aktorius – tokia yra jo duona, jis supranta, kur eina, ir ką turės daryti.  Bet kad jis būtų ramus, ir galėtų atlikti vaidmenį, tai yra ir mano darbas, nes jeigu jam kažkas trukdo, ir aš negaliu pašalinti kažkokio trukdžio, tada jau tai mano, o ne aktoriaus bėda“, – sako E. Vėlyvis.

Toks sprintas, kokio gyvenime dar nėra buvę

Vis dėlto žinomo vyro nuo darbų nesustabdė net kelis mėnesius trukęs karantinas. Būtent šis laikotarpis įkvėpė režisierių sukurti serialą „Mano meilė karantinas“. Anot jo, viskas, ko tam reikėjo, tik situacija.

REKLAMA

„Tokio sprinto aš gyvenime nesu turėjęs. Per tokį trumpą laiką rašyti scenarijų, suorganizuoti komandą, viską pasirinkti, suderinti, pasileisti į filmavimus, filmuojant – montuoti, ir tuo pačiu metu, dar vykstant karantinui, išeidinėti į eterį telikui. Jeigu man būtų teoriškai bent pasakę, kad taip įmanoma, aš sakyčiau, kad ne“, – besišypsodamas sakė E. Vėlyvis.

Visas serialas buvo filmuojamas itin mažame bute Vilniaus rajone. Kaip juokėsi pats Emilis, bute tikriausiai nė neliko vietos, kur nebūtų nufilmuota nors viena scena. 

„Buvom ir su pirštinėm, ir su kaukėm, bet buvo ir labai tokių fainų momentų. Kada mes jau pradėjome filmuoti, kada jau chebra apsibazavo, kada ėmė elgtis šeimyniškiau – nes iš tiesų šitą butą apgyvenome – žmonės ir nakvodavo, ir atsikeldavo, ir ateidavo vėl filmuotis – į naujus epizodus ateidavo kiti aktoriai. Bet jie ateidavo iš to tikro karantino, iš namų. Jiems būdavo keista, kad mes ateiname rytais, apsikabiname, pasibučiuojame“, – prisiminimais dalijosi režisierius pridėdamas, jog bedirbant kartais net pasirodydavo, kad pandemija išvis neegzistuoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai laidos vedėjai K. Rimienei paklausus, kieno sėdmenys matomi pikantiškoje serialo dalyje, E. Vėlyvis nepraleido progos pašmaikštauti: „Pirmoji buvo mūsų kolegos ir serialo prodiuserio, Gedimino Juodeikos. Jis praėjo kastingą – buvo pasiūlyta daugybė gražių vyrų išsibandyti ir jie nepraėjo, o Gedučio – praėjo.“

Visą pokalbį su E. Vėlyviu pamatysite peržiūrėję vaizdo įrašą straipsnio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų