REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laidoje„Pasikalbėkim“ vieši bene garsiausias Lietuvos translytis modelis – Zofija Palenta. Išskirtiniame interviu ji atvirai pasakoja, kaip sekėsi iš vyro tapti moterimi. 

Laidoje„Pasikalbėkim“ vieši bene garsiausias Lietuvos translytis modelis – Zofija Palenta. Išskirtiniame interviu ji atvirai pasakoja, kaip sekėsi iš vyro tapti moterimi. 

REKLAMA

„Tai tikrai labai nelengvas kelias. Man teko patirti daug, labai daug. Ne tik išorėje, bet ir viduje. Čia vyko stipriausi pokyčiai. Ilgą laiką bandžiau save apgaudinėti, tačiau galiausiai supratau – aš negaliu gyventi tarsi įkalinta vyro kūne. Ką teko dėl to paaukoti? Viską...“ – su ašaromis akyse tikina Zofija.

Anksčiau ji buvo Egidijus – būtent toks vardas teko vienam iš dviejų pasaulį išvydusių berniukų. Tačiau mažame Kybartų miestelyje augusio Egidijaus ir jo dvynio brolio likimai susiklostė skirtingai.

„Aš nuo vaikystės buvau švelnesnis, žavėjausi kosmetika, makiažais ir suknelėmis. Deja, tuo metu nieko nežinojau apie tokius dalykus, kaip translytiškumas, bet dažnai jausdavausi lyg įkalintas savo kūne. Mano brolis visai kitoks – labai vyriškas ir mudviem augant tas kontrastas vis labiau ryškėjo“, – pasakoja Zofija.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgainiui Egidijus tapo sėkmingu makiažo specialistu, bet laimingesnis dėl to nesijautė. Jis nedrįso niekam atsiverti apie savo jausmus ir viduje vykstančias kovas, nes bijojo likti nesuprastas ir atstumtas. 

REKLAMA

„Nebuvau kvailas – mačiau, kas vyksta Lietuvoje su žmonėmis, kurie yra kitokie. Kokį visuomenės spaudimą jie patiria, su kokiais iššūkiais tenka susidurti artimiesiems. Esminis lūžis įvyko, kai nuvykęs aplankyti brolio į Londoną, pasūliau jam išeiti į miestą kaip merginoms. Tai buvo viena labiausiai jaudinančių mano gyvenimo akimirkų. Tą naktį į pasaulį išėjo kažkas, ko tada nesupratau, o vėliau be to jau negalėjau normaliai gyventi,“ – sako Zofija. 

Galiausiai metęs gerai apmokamą darbą, palikęs draugus ir artimuosius, Egidijus išvyko į Londoną. Šiame mieste prasidėjo naujas gyvenimo etapas – jau kaip Zofijos, kuris tęsiasi iki šiol. 

REKLAMA
REKLAMA

„Susiradau darbą kavinėje – esu barista. Įkūriau savo verslą, pradėjau rašyti knygą ir tinklaraštį, kuriame stengiuosi įkvėpti žmones nebijoti būti savimi. Vis dar tęsiu hormonų terapiją, kurios rezultatais esu labai patenkinta. Maža to, sutikau mylimą žmogų, kurio neišgąsdino žinia, kad esu transmoteris,“ – su šypsena veide pasakoja modelis.

Kaip į Zofijos gyvenimo pokyčius reagavo artimieji? Kokie santykiai su jais dabar? Ar lietuvė žada grįžti gyventi į Lietuvą? Kokių iššūkių Zofijai kyla dėl asmens tapatybės dokumentų, kuriuose ji vis dar Egidijus ir ką ketina toliau daryti dėl šaukimo į kariuomenę? Taip pat išgirsite, kodėl Zofija jaučiasi ypač dėkinga savo mylimajam Joel'iui?

„Pasikalbėkim“ – tai tv3.lt laida apie žmonių iššūkius, kasdienybę ir kuo jie gyvena šiandien. Kas savaitę naujas interviu su žinomais ir įdomiais Lietuvos žmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų