REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
„La Maistas“  (nuotr. Organizatorių)

Sekmadienio pietums TV3 laidos „La Maistas“ kulinarai siūlys pasigaminti daugelio mėgstamą bulvių plokštainį. Trys šefai pateiks savas tradicinio patiekalo interpretacijas su netradiciniais ingredientais ar kitokiu gaminimo būdu.

6

Sekmadienio pietums TV3 laidos „La Maistas“ kulinarai siūlys pasigaminti daugelio mėgstamą bulvių plokštainį. Trys šefai pateiks savas tradicinio patiekalo interpretacijas su netradiciniais ingredientais ar kitokiu gaminimo būdu.

REKLAMA

Pasirinkite, kurį išbandysite savo pietums! O gal visus tris? 

Grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus ir profesionalo, istorinės virtuvės žinovo Tomo Rimydžio pristatyti nebereikia – jie žiūrovams jau pažįstami iš pirmųjų „La maistas“ laidų. Jiems kompaniją šiandien palaikys ypatingas laidos svečias, slaptas skaniausio patiekalo ingredientas – Renata Lapė. Ši moteris – tikras pozityvumo ir geros energijos užtaisas, nors pati apie save sako, kad yra ramaus gyvenimo užmiestyje propaguotoja. Ji spaudžia naminį aliejų ir ypač domisi fermentacija (rauginimu). O skaniausiais receptais dalinasi tinklaraštyje kumutesvirtuve.lt. 

„Raugti galima viską, netgi bulves! Tris dienas palaikius bulves sūryme ir paskui iškepus, jos bus itin traškios ir gardžios“, – pamėginti raugti ne tik agurkus skatino Renata.

REKLAMA
REKLAMA

Renata bulvių plokštainį gamins su cukinijų tarkiais, kad būtų mažiau krakmolingas, gardins kmynais ir rūkytomis kiaulių ausytėmis. „Be rūkytų ausyčių kugelis mūsų namuose nekepamas”, – užtikrintai sakė ji. Prie plokštainio su ausytėmis kulinarė rekomenduoja patiekti įprastinę grietinę, o jei plokštainis būna be mėsos – gamina varškės padažą.

REKLAMA

Tuo tarpu Vylius – regioninės virtuvės gerbėjas, žiūrovams pasigaminti siūlys tradicinę Dzūkišką bulvių bandą. Prie jos patieks karamelizuotą šoninę ir spirgučių padažą.

„Aš gaminsiu dzūkišką bandą. Ir kepsiu ją ant kopūsto lapo griliuje. Bus artima pečiui, taip kaip ir kepamos tikros bandos. Džiovintas kopūsto lapas suteikia ypatingą prieskonį – lyg džiovintų grybų“, – savo patiekalą pristatė Vylius.

Tomas Rimydis ,kaip visada, nustebins laidos žiūrovus netradiciniais sprendimais. 

„Įprastai kugelį užplikome pienu, o aš panaudosiu slaptą ingredientą –prieskoniais gardintas burokėlių sultis. Plokštainį galima plikyti įvairiomis daržovių sultimis – toks kugelis ypač tiktų veganams, ar žmonėms netoleruojantiems laktozės“, – aiškino Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo keptą plokštainį Tomas gardins grietinės sniegu ir sultenėmis.

Šefas atkreipė dėmesį, kad bulvė yra gana kaloringa, tad nereikėtų jos tiekti kaip garnyro greta kitų patiekalų.

„Bulves reikėtų valgyti kaip atskirą patiekalą, o ne kaip garnyrą su mėsa. Kaip ir visas daržoves rekomenduojama kuo mažiau termiškai apdoroti, kad būtų išsaugota kuo daugiau naudingų medžiagų“, – patarė T. Rimydis. 

Kaip pasigaminti skaniausią plokštainį sužinosite laidoje  „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale tv3.lt, o išsamūs receptai ir patarimai – portale lamaistas.lt

 Visas „La Maistas“ laidas rasite TVPlay.lt. „La maistas“ – skanu – čia!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų