Skaisgirė atskleidė, ką vadina antrąja šeima: pasitaiko ir nesutarimų

Birželio 29 dieną TV3 eteryje antrą sezoną pradės vasarinė kulinarinių kelionių laida „Maisto kelias“, pristatanti Lietuvos regionus, jų kultūrinį ir kulinarinį paveldą bei išskirtines lankytinas vietas, glaudžiai susijusias su maisto kultūra.

Vaida Skaisgirė (nuotr. Instagram)
22

Laidos idėjos autorė, prodiuserė Vaida Skaisgirė teigia nei kiek nesigailinti, jog jos vasara ir vėl bus „parduota“. Anot jos, tokios kelionės ne tik dovanoja naujus atradimus, bet ir ne vieną įsimintiną nuotykį. 

(22 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Skaisgirė atskleidė, ką vadina antrąja šeima: pasitaiko ir nesutarimų

Antrąjį sezoną laidos vedėjais tapę legendinės grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas, laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja, kulinarė Ilona Juciūtė bei profesionalus šefas iš Šri Lankos, Lietuvoje gyvenantis ir dirbantis jau 9 metus, Dilan Dampella Gamage kartu su „Maisto kelio“ projekto kūrybine komanda visą vasarą praleis poilsio ir pramogų komplekse „Harmony Park“ Prienų rajone, iš kur ir leisis į naujų skonių ir potyrių kupinas keliones per visas dešimt Lietuvos apskričių.

„Pirmojo sezono filmavimo metu įveikėme net 5209 kilometrus bei aplankėme 43 nuostabius Lietuvos kampelius. Antrajame sezone laukia dar įspūdingesni skaičiai, tačiau be visa ko, turime dar vieną iššūkį – kone visą vasarą gyvensime kartu“ – šypsosi V. Skaisgirė, atskleisdama, jog laidos kūrybinę komandą sudaro net 11 narių.

REKLAMA

Laidos prodiuserė atskleidžia – kai kolegos kartu praleidžia tiek daug laiko, normalu, jog filmavimų metu pasitaiko visko – neišvengiama ir ginčų, ir noro pabūti vienumoje, tačiau juokas, smagūs nuotykiai ir geras laikas kartu atsveria nuovargio akimirkas ir tik sutvirtina komandos tarpusavio ryšį.

„Nuotykių kuriant šį projektą tikrai netrūksta. Tai rapsų laukuose pametam droną, tai užsikalbėję nuvažiuojam į kitą pusę, tai pamirštam mikrofonus klėtyje ar netikėtai pasibaigus kurui, į degalinę tiesiog įriedam, – šypsodamasi pasakoja V. Skaisgirė. – Filmavimų dienomis darbus pradedam anksti ryte, o pabaigiam – jau sutemus, tačiau ir tada miegoti neskubame. Tai susėdam mūsų terasos viloje ir jaukiai vakarojam, tai užsikuriam kubilą ir ilsimės jame. Mano komandos nariai nesikeičia jau ilgą laiką, kartu sukūrėme ne vieną projektą, tad šiandien vieni kitiems esame kaip antra šeima“.

„Maisto kelio“ kūrybinė komanda šiuo metu jau yra pradėjusi intensyvius „Maisto kelio“ filmavimo darbus. Keliautojai jau lankėsi Dzūkijos, Reketijos ir Gelgaudiškio dvaruose, restoranuose „Dzūkų alaus restoranas“, „Senoji trobelė“, „Medžiotojų užeiga“, „Žuvelė“, svečių namuose „Gojus“ ir „Senasis Rambynas“, Alytaus pieninėje, „Biržų duonos“ ir „Gudobelės“ kepyklose, „AJ šokolado“ muziejuje bei daugelyje kitų įsimintinų ir aplankyti tikrai vertų Lietuvos kulinarinių perlų.

„Lietuva – be galo graži, o joje gyvenantys žmonės – šilti ir itin svetingi. Kiekviename lankomame objekte esame pasitinkami kaip ilgai laukti svečiai, o išlydimi – kaip bičiuliai, kurių laukia sugrįžtant. Nors filmuodami išties pavargstame, tačiau geros emocijos, kuriomis su mumis dalinasi lankomų vietų šeimininkai, atperka bet kokį nuovargį. Tikiuosi, jog projekto žiūrovai ne tik pajus visas puikias mūsų kelionių emocijas, bet ir patys nuvyks ten, kur lankėmės mes ir pajus tai savo kailiu“,- teigia laidos prodiuserė V. Skaisgirė.

„Maisto kelias“ kartu su žiūrovais ir vėl leisis į skonių ir potyrių kupiną kelionę per visas dešimt Lietuvos apskričių. Kiekvienoje laidoje bus pristatoma vis kita Lietuvos apskritis, jos autentiškos lankytinos vietos, glaudžiai susijusios su kulinarija ir maisto pramone – nuo įvairiausiomis legendomis apipintų dvarų, pilių, malūnų bei išskirtinių restoranų iki seniausių maisto pramonės fabrikų ir gamyklų.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų