REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prabangių automobilių vagystėms Estijoje dirigavo kaunietis. Tokią žinią skelbia pareigūnai po tarptautinės operacijos sučiupę po visą Europą išsibarsčiusios nusikalstamos grupuotės narius.

Prabangių automobilių vagystėms Estijoje dirigavo kaunietis. Tokią žinią skelbia pareigūnai po tarptautinės operacijos sučiupę po visą Europą išsibarsčiusios nusikalstamos grupuotės narius.

REKLAMA

Pareigūnai apsupo privatų namą Palemone, Kaune. Ropštėsi į kiemą per tvorą, ir nieko neįtariantį, greičiausiai tik ką pabudusį iš miego nusikaltėlį vienomis trumpikėmis paguldė ant žemės. 35-erių kaunietis, kaip įtariama, ir dirigavo prabangių automobilių vagystėms Estijoje.

„Viską organizuodavo, nurodydavo, duodavo nurodymus, kur ir kam vogti, kiek, kur vogti ir pateikdavo, konsultuodavo“, – sako prokurorė Dalia Sabaliauskaitė.

Dar vienas 39-erių vyriškis sulaikomas autoservise Kaune. Čia pirmiausia patekdavo visi Estijoje vogti automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo operacijos kulminacija, buvo įvykdyti sulaikymai dviejų asmenų, Kauno miesto gyventojų. Operacijos dalyvavo Estijos pareigūnai su mumis, operacija buvo koordinuojama Eurojust prokurorų“, – pasakoja Nusikaltimų nuosavybei valdybos viršininkas Aleksej Gubenko.

REKLAMA

Tarptautinės operacijos metu pareigūnai pričiupo dar 16 asmenų kitose šalyse – Latvijoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Čekijoje, Slovakijoje, kurie priklausė Europą apraizgiusiai nusikalstamai grupuotei. Įtariamųjų ratas gali plėstis.

„Transporto priemonės buvo vagiamos Estijos teritorijoje ir gabenamos į Lietuvą. Buvo galutinis taškas Lietuva. O toliau tyrimas vyksta, kur buvo gabenamos dalys, mašinos. Ir kiti susiję asmenys“, – teigia A. Gubenko. 

Estijos pareigūnų duomenimis, gaujos nariai per trejus metus pavogė virš 30 prabangių automobilių, daugiausia BMW. Žala – apie trečdalis milijono eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo apynaujai arba nauji automobiliai, priklausomai nuo tuo metu buvusių poreikių. Tai galėjo būti ir 7 metų BMW ir praėjusių metų gamybos automobilis“, – teigia A. Gubenko.

2018 metų vasario 5 dieną žinodami apie vagystę Estijoje ir išvydę panašų automobilį pareigūnai jį stabdė. Tačiau šis padidinęs greitį spruko kone 200 kilometrų per valandą greičiu, bėglys nestojo net peršovus padangas, kol kaktomuša trenkėsi į kitą mašiną, buvo sunkiai sužaloti trys ja važiavę žmonės. TV3 žinioms pavyko išsiaiškinti, kad šį prabangų 7 klasės BMW Estijoje pavogė būtent šios nusikalstamos grupuotės nariai. Vadinamasis „kurjeris“ jį, matyt, kaip tik varė į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kratų metų pas sulaikytuosius rasti ginklai ir 10 tūkstančių eurų. Kauniečiams gresia keliolika metų nelaisvės.

„Vadovui šios nusikalstamos organizacijos ar nusikalstamo susivienijimo yra numatyta gresianti laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų pagal Estijos Respublikos įstatymus, o tam nariui gresia iki 12 metų. Jis Lietuvoje priimdavo tuos pavogtus automobilius“, – kalbėjo prokurė Dalia Sabaliauskaitė.

Šiandien dėl kauniečių suėmimo prokurorė kreipėsi į teismą – prašė abu suimti trims mėnesiams. Nors advokatas suskubo už nusikalstamos grupuotės vadeivą sumokėti dešimties tūkstančių eurų užstatą, teismas vis viena nusprendė vadeivą suimti maksimaliam terminui. Dėl kito sulaikytojo – sprendimą skelbs rytoj. Tačiau abu kauniečius planuojama perduoti Estijai, kur jie ir turėtų būti teisiami.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų