Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
× Pranešti klaidą
Kada bus įvestas oro taršos mokestis rūkantiems ir garinantiems? Į ligoninę jau dabar vežami žmonės, apsinuodiję kaimynų veipinamais nuodais. Kodėl nesirūpinama realiomis problemomis? Kodėl leidžiama gaminti ir pardavinėti nelegalius elektroninių cigarečių užpildus ir narkotikus? Ar cukraus problema tik dėl mokesčio ir tam, kad nukreipti dėmesį nuo rimtų ir skubių sprendimų reikalaujančių problemų?
@Zita
Skęstančių gelbėjimas-pačių skęstančiųjų reikalas...
@Dzintaras
Gryna tiesa,bet už cukrų papildomai susimokėti vistiek reikia .
Būtina labai smarkiai apmokestinti pridėtinį cukrų gaminiuose, kad gamintojams ir importutojams neapsimokėtų tokių produktų gaminti dėl išbrangusios savikainos.
Dabar net marinuotose šašlykuose, keptoje skumbrėje, mėsos vyniotiniuose privaro cukraus. Parduotuvėse duonos gal 30 rūšių iš jų tik 1-2 valgoma.
Gamintojams patogu - prideda atliekų, įpila cukraus ir varguoliui skanu ir pelnas geras.
Dabar net marinuotose šašlykuose, keptoje skumbrėje, mėsos vyniotiniuose privaro cukraus. Parduotuvėse duonos gal 30 rūšių iš jų tik 1-2 valgoma.
Gamintojams patogu - prideda atliekų, įpila cukraus ir varguoliui skanu ir pelnas geras.
@zonius
O,kad šašluose vandens iš kažkur atsiranda tai čia norma.
Cukrus yra apmokestintas dvigubai - akcizas ir pvm !!
@Nereikia melo
Bus trigubai
Į mokyklas kasmet ateina vis daugiau nutukusių vaikų. Dauguma ligoti, net ir nenutukę, per kūno kultūros pamokas dažnai pusė klasės negali arba "negali" dalyvauti. Per pertraukas dauguma įsisiurbia į telefonus. Taip ir augina masę.
@W
Ar nenori dalyvauti fizinio ugdymo pamokose dėl mokytojų elgesio, jų patyčių. Moliniai daug atsakingesni už suaugusius. Daugelis jų sveikai maitinasi, o sportuoja su kultūriniais ir atsakingais asmeniniais treneriais
O as jau galvojau,kad su Naisiu kolchoznyku valdzia ir psichopatu Veryga,uzsibaige jau tie eksperimentai su zmonemis,kai menkavertis maisto pakaitalas margarinas,staiga patapo produktu sveikesniu uz sviesta,o chemikalai pavadinti saldikliais,sveikesni uz cukru.Pasirodo dar niekas nesibaige,eksperimentai su zmonemis tesiasi.
visokiu tarnybų, tai tegul dirba su gamintojais ir neleidžia tokiu brudu pardavinėti, gėrimai vien cukrus, rūkytos žuvis vien druska, o kainos kosmines
Turbūt pastebėjot, kitose EU šalyse gėrimai mažiau saldesni. Katik iš prancūzijos, vaikai ten šlavė visus gėrimus paragavimui, tai jie negalėjo atsistebėti, kokie skanūs ir kitokie tų pačių prekių ženklų gėrimai. O esmė - kad ten mažiau cukraus ir skonis išgaunamas per kitas sudėtines dalis, nebūtinai cukrų. Cukrus yra ubagų maistas, narkotikas, sukeliantis trumpalaikį malonumą, o vėliau organzmas dar daugiau reikalauja.
Dietologė kažkaip nutylėjo, kad saugi, rekomenduotina dienos norma žmogui vyrams - 35g, moterims 25g. Gėrimuose būna 5-7 gramai cukraus 100 g gėrimo. Tai reiškia 500ml - 700ml butelis duoda visą dienos cukraus normą. O pridėtinio cukraus yra visuose kituose perdirbtuose produktuose. Pvz. duonoje reikia paieškoti, kad rasti mažiau nei 5-6 gramus/100g. Net į silkę sugeba 9 g/100g sudėt, o kiek privaryta kepiniuose, jogurtuose, leduose, tai iš viso tragedija. Pvz. Heinz kečiupe yra 27 g/100g produkto! Cukrumi gamintojai dažniausiai maskuoja nekokybiškus, nepilnaverčius gaminius. Praktiškai, jei nori laikytis saugios cukraus normos, negali valgyti jokių perdirbtų produktų. O jei dar racione daug angliavandenių, tai cukraus iš viso negalima vartoti. Kol esi jaunas, apie tai nesusimąstai, deja daugumai cukraus mėgėjų anksčiau ar vėliau ateis diena, kai teks tvarkytis su problemomis, sukeltomis saldaus gyvenimo.
Iš dar dietologė nepatikslino, kokie saldikliai yra kenksmingi. Saldiklių yra ir blogų ir gerų, ir net natūralių pvz. Steviolis išgaunamas iš augalo Stevia. Bet jis brangus.
Dietologė kažkaip nutylėjo, kad saugi, rekomenduotina dienos norma žmogui vyrams - 35g, moterims 25g. Gėrimuose būna 5-7 gramai cukraus 100 g gėrimo. Tai reiškia 500ml - 700ml butelis duoda visą dienos cukraus normą. O pridėtinio cukraus yra visuose kituose perdirbtuose produktuose. Pvz. duonoje reikia paieškoti, kad rasti mažiau nei 5-6 gramus/100g. Net į silkę sugeba 9 g/100g sudėt, o kiek privaryta kepiniuose, jogurtuose, leduose, tai iš viso tragedija. Pvz. Heinz kečiupe yra 27 g/100g produkto! Cukrumi gamintojai dažniausiai maskuoja nekokybiškus, nepilnaverčius gaminius. Praktiškai, jei nori laikytis saugios cukraus normos, negali valgyti jokių perdirbtų produktų. O jei dar racione daug angliavandenių, tai cukraus iš viso negalima vartoti. Kol esi jaunas, apie tai nesusimąstai, deja daugumai cukraus mėgėjų anksčiau ar vėliau ateis diena, kai teks tvarkytis su problemomis, sukeltomis saldaus gyvenimo.
Iš dar dietologė nepatikslino, kokie saldikliai yra kenksmingi. Saldiklių yra ir blogų ir gerų, ir net natūralių pvz. Steviolis išgaunamas iš augalo Stevia. Bet jis brangus.
@.
Cukrus taip pat skatina ir palaiko uždegiminius procesus organizme, kas artina prie vėžio, o vėžio lastelės minta cukrumi. Saldikliai irgi nėra gerai, bet čia jau pirkėjo pasirinkimas. Vakar užsimaniau silkės , tai stebėjausi vieno gamintojo silke, kurios net pavadinime įrašyta "Marinuotos atlantinės silkės su svogūnais. Su cukrumi ir saldikliais." ir "Kepta silkių filė pomidorų padaže su cukrumi ir saldikliu". Bet jeigu toks produktas yra lentynoje, reiškia, kad kažkas jį perka.
O jei mokėsime nenutuksime? Čia kaip su aplinkosauga, susimokėk ir jau nebekenki aplinkai.
Kada mokėsime už savo bezdslus ore debilai nusmurgėliai !!!!!?
Didžiulis mūsų Valdančiųjų rūpestis yra mūsų .....piniginių sveikata! Kuo jos liesėsnės, tuo riebesnė mūsų Valdžia ir labiau nutysę mūsų veideliai. Čia padėka už mūsų bukumą rinkimuose. Galvokim.
Mokėsime cukraus mokestį arba nutuksime: kodėl gėrimai Lietuvoje – saldesni nei užsienyje?