REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena Škotijos priklausomybės ligų klinika pradėti gydyti nuo priklausomybės ... nuo prekybos kriptovaliuta.

Viena Škotijos priklausomybės ligų klinika pradėti gydyti nuo priklausomybės ... nuo prekybos kriptovaliuta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekyba kriptovaliuta, tokia kaip bitkoinai, gali paskatinti priklausomybę, nes dideli jos kainų svyravimai, kaip ir azartiniai lošimai, gali sukelti jaudulį, bet taip pat gali ir brangiai kainuoti, sako netoli Edinburgo įsikūrusios „Castle Craig“ klinikos gydytojai.

REKLAMA

Kriptovaliutos „narkomanams“ klinikoje siūlomi tokie gydymo būdai kaip 12 žingsnių programa, kognityvinė elgesio terapija, traumų terapija ir arklių terapija.

„Didelė rizika, kainų svyravimai kriptovaliutos rinkoje traukia probleminius lošėjus“, – sako nuo lošimų priklausomybės gydantis klinikos gydytojas Chrisas Burnas.

„Tai sukelia jaudulį ir leidžia atitrūkti nuo tikrovės. Pavyzdžiui, bitkoinais buvo aktyviai prekiaujama ir buvo uždirbamos bei prarandamos milžiniškos pinigų sumos. Tai klasikinis „burbulo“ atvejis“, – pareiškė jis.

REKLAMA
REKLAMA

1988 metais atidarytoje „Castle Craig“ klinikoje nuo įvairių priklausomybių buvo gydyta daugiau kaip 10 tūkst. pacientų ir dauguma jų, pasak klinikos, pasiekė ilgalaikių rezultatų.

Ilgesnės trukmės gydymo programa klinikoje kainuoja nuo 1,36 tūkst. svarų už savaitę, o detoksikacija ir intensyvioji terapija – nuo 2,975 tūkst. svarų už savaitę.

Visi pacientai turi įsipareigoti gydytis bent dvi savaites.

Pacientams ar šeimoms, kurioms šios paslaugos yra per brangios, siūlomi alternatyvūs ir pigesni gydymo variantai. Tam tikrais atvejais finansavimą gali skirti Škotijos nacionalinė sveikatos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų