REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VVPB ir vėl  nemaloniai išsiskyrė bendrame pasauliniame kontekste, kur fiksuoti kainų kilimai, o VVPB OMXV indeksas sumenko 1,1 proc. Ši situacija atrodo dar neįtikėčiau žinant, kad Rygos ir Talino indeksai išliko stabilūs, nors šių šalių makroekonominė situacija yra blogesnė nei Lietuvos, o ir kaimynių biržos yra santykinai „seklesnės“. Šiandien VVPB bendra apyvarta siekė 3,65 mln. litų, sandorių buvo 746, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai sudarė 8/18.

REKLAMA
REKLAMA

2008 m. balandžio mėnesio AB „Stumbras“ pardavimai sudarė 13,7 mln. litų.(3,97 mln. eurų), t.y. 12,1 proc. daugiau negu per praėjusių metų tą patį laikotarpį, kai alkoholinių gėrimų pardavimai siekė 12,22 mln. litų (3,54 mln. eurų).

REKLAMA

Bendrai žiūrint, balandžio mėn. pajamas galima vertinti teigiamai. Pasak Lietuvos Statistikos Departamento, tabako ir alkoholio gaminių kainos balandį šalyje išaugo apie 2,6 proc., o stipriųjų gėrimų atskirai - tik 0,5 proc. Tai leidžia manyti, kad balandžio mėn. pajamų augimas buvo pakankamai „sveikas“.

Pasaulis

Nors penktadienį prekybos sesija JAV biržose niekuo ypatingu nepasižymėjo ir indeksai kito nežymiai, visa praėjusi savaitė investuotojams buvo tikrai sėkminga: indeksas Dow Jones per savaitę pakilo 1,9 proc., S&P 500 – 2,7 proc., o Nasdaq net 3,4 proc.!

REKLAMA
REKLAMA

Akcijų rinkai nemažos įtakos turėjo vėl iki 127,82 JAV dolerių už barelį pabrangusi nafta, o tai kilstelėjo aukštyn visų energetikos sektoriaus kompanijų akcijų kursus.

Daugumoje Azijos regiono biržų šiandien investuotojų optimizmas jau šeštą prekybos sesiją iš eilės neleido indeksams kristi žemyn. Labiausiai kilo energetikos kompanijų bei spalvotų metalų gamintojų akcijų kainos.

Šiandien Londono ir Šanchajaus biržose vario kaina pašoko vidutiniškai apie 1,89 proc. dėl spekuliacijų: šio metalo poreikis didės vykdant nuo žemės drebėjimo nukentėjusių Kinijos rajonų atstatymo darbus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Japonijos plieno gigantų „Nippon Steel Corp.“ ir „JFE Holdings Inc.“ akcijų kursams išaugti pradėjo automobilių gamintojos „Toyota Motor Corp.“ pareiškimas, jog ji pasiruošusi pirkti plieną ir aukštesnėmis kainomis. Japonijos biržos indeksas Nikkei 225 šiandien pakilo 0,35 proc., tačiau labiausiai  regione kilo Indonezijos Jakarta Composite – net 1,71 proc.

Europos biržose šiandien visi indeksai taip pat draugiškai kopia aukštyn. Akcijų kainas kelia brangstantys metalai bei sklandantys gandai apie galimus įmonių susijungimus ir įsigijimus. Kasybos kompanijų „Anglo American Plc.“ ir „Vedanta Resourrces Plc.“ akcijų kursai pašoko atitinkamai 1,3 proc. ir 1,6 proc. dėl išaugusių vario bei aukso kainų. Taip pat akcijų pabrangimui įtakos turėjo „Citigroup“ analitikų sprendimas padidinti joms rekomendacijas nuo „laikyti“ iki „pirkti“.

Didžiosios Britanijos pramoninių įrengimų gamintojo „Enodis Plc.“ (+2 proc.) akcijomis investuotojai susidomėjo po to, kai jo konkurentas „Manitowoc Co.“ pareiškė norą įsigyti „Enodis Plc.“ už 2,11 mlrd. JAV dolerių. Per Šiandien Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx 600  buvo pakilęs 0,17 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų