REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė sustabdė „Auskos“ vilos Palangoje privatizavimą.

Vyriausybė sustabdė „Auskos“ vilos Palangoje privatizavimą.

REKLAMA

Šiuo metu sovietmečiu statyti tam metui prabangūs poilsio namai „Auska“ priklauso valstybei. Vila išnuomota privačiai įmonei, o turtas įtrauktas į aukcione parduodamų valstybės nekilnojamų turto objektų sąrašą.

Finansų ministras Vilnius Šapoka per Vyriausybės pasitarimą informavo, kad valdyti vilą siūlosi perimti Palangos savivaldybė.

„Aš manau, mes turime atsižvelgti į savivaldybės prašymą ir paskutinį unikalų viešą objektą pajūrio juostoje išsaugoti valstybei“, – palikti turtą valstybės nuosavybei pasiūlė premjeras Saulius Skvernelis.

Ministrai tam pritarė protokoliniu nutarimu, o Vyriausybės posėdžiui bus teikiamas nutarimo projektas išbraukti „Auską“ iš privatizuojamų objektų sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA

„Esminis dalykas, kad šitas objektas, valstybės turtas, nebūtų privatizuotas ir atitektų, ką savivaldybė siūlo, nuo vaikų poilsio, vasaros stovyklų organizavimo iki neformaliojo švietimo. Kol (savivaldybė) pateiks tam tikrą planą, kaip įveiklinti, svarbiausia žinia Vyriausybės kitam posėdžiui, kad būtų pateiktas nutarimas ir šitas objektas išbrauktas iš privatizuojamų sąrašo“, – teigė premjeras.

REKLAMA

Finansų ministras V. Šapoka sakė, kad iš Palangos savivaldybės pasiūlytų variantų „realios alternatyvos yra dvi: pirma alternatyva yra tęsti pastatų nuomą, kol paaiškės aiškus valstybės poreikis, antra – perduoti tai savivaldybės nuosavybėn“.

„Pati savivaldybė pateikusi panaudojimo alternatyvas nėra iki galo konkreti ir tiksli, dėl to šiuo metu būtų tikslinga atkreipti savivaldybės dėmesį, kad ji sukonkretintų ir pateiktų tiek kaštų naudos analizę, tiek pagrindimą, kokioms sritims tai būtų naudojama, ir tada bus galima priimti galutinį sprendimą“, – pažymėjo V. Šapoka.

Turto banko duomenimis, „Auskos“ kompleksą sudaro 4,5 tūkst. kv. metrų pagrindinis pastatas ir kiti statiniai: teniso kortai, sargo namelis, kelios pavėsinės. Kompleksui priklauso beveik 22 ha žemės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų