REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal Darbo kodeksą vienu metu atleidžiant daugiau darbuotojų apie tai privalu pranešti Užimtumo tarnybai. Ilgą laiką ji tokią informaciją skelbė savo interneto puslapyje, tačiau neseniai ją paslėpė.

Pagal Darbo kodeksą vienu metu atleidžiant daugiau darbuotojų apie tai privalu pranešti Užimtumo tarnybai. Ilgą laiką ji tokią informaciją skelbė savo interneto puslapyje, tačiau neseniai ją paslėpė.

REKLAMA

Dar liepos pradžioje portalas tv3.lt klausė Užimtumo tarnybos kodėl jos puslapyje neatnaujinami duomenys apie grupės darbuotojų atleidimą.

Atsakydama į klausimą, tuo metu tarnybos atstovė spaudai Milda Jankauskaitė informavo: „Viskas laikinai, vėl bus atnaujinta ir viešinama.“

Liepos pabaigoje priminus, kad informacija vis dar nepasiekiama, atstovė apgailestavo taip:

„Atnaujinsime, bet negaliu pasakyti, kada tiksliai. Užsivertę ir dar atostogos.“

Penktadienį Užimtumo tarnybos komunikacijos specialistė Rūta Kajėnė portalui 15min.lt tvirtino, kad toks sprendimas priimtas ir dėl greitai besikeičiančios situacijos, ir dėl nenoro sukelti bereikalingą įtampą:

„Situacija darbo rinkoje pastaruoju metu itin greitai keičiasi, o gaunami duomenys ne visuomet pasitvirtina. Šiuo metu jie nėra platinami siekiant išvengti nesusipratimų ir bereikalingos įtampos.“

REKLAMA
REKLAMA

Pastarąjį kartą Užimtumo tarnyba informavo liepos 20-28 d. gavusi trijų įmonių pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus.

UAB „Sergel“ pranešė atleidžianti 13, VšĮ „Ori senatvė“ 46, o UAB „DIAB“ 58 darbuotojus.

REKLAMA

Užimtumo tarnyba neatsakė į klausimą, kodėl anksčiau neinformavo apie tikrąsias informacijos neskelbimo priežastis.

Taip pat neatskleidė, kas konkrečiai iš tarnybos vadovų ar darbuotojų nusprendė šios informacijos neskelbti.

Papildomai tarnyba atsiuntė tokį komentarą:

„Užimtumo tarnyba savo iniciatyva interneto svetainėje www.uzt.lt  pastaraisiais metais skelbė informaciją apie gautus pranešimus dėl numatomų grupės darbuotojų atleidimų. Karantino ir ekstremalios situacijos laikotarpiu Tarnybai tenka didelis krūvis administruojant valstybės teikiamą finansinę paramą. Tai – darbo paieškos išmoka darbo neturintiems asmenims, išmokos savarankiškai dirbantiems asmenims, darbdaviams, paskelbusiems prastovas darbuotojams, ir darbdaviams po prastovų ekstremalios situacijos ir (ar) karantino laikotarpiu. Todėl mažinant perteklinį krūvį darbuotojams laikinai buvo atsisakyta kasdien atnaujinti svetainėje  skiltį apie grupės darbuotojų atleidimus. 

REKLAMA
REKLAMA

Be to, situacija darbo rinkoje pastaruoju metu itin greitai keičiasi, o iš įmonių gaunami duomenys apie atleidimus dažnai nepasitvirtina. Todėl jie nėra platinami siekiant išvengti nesusipratimų ir bereikalingos įtampos. 

Šią informaciją vėl planuojama viešinti nuo rugsėjo. Taip pat bus pateikti duomenys ir apie atleidimus pavasario bei vasaros mėnesius.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų