REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Tvarumas bei aplinkosaugos klausimai tampa vis svarbesni. Aukštus aplinkosaugos standartus atitinkanti įmonė šiandien įgyja vis daugiau konkurencinio pranašumo. Tvarių inovacijų dėka verslas sulaukia visuomenės pripažinimo ir palaikymo: vartotojai vis daugiau dėmesio atkreipia į tai, ar įsigyjamą prekę gaminanti įmonė yra socialiai atsakinga ir rūpinasi gamta. 

Tvarumas bei aplinkosaugos klausimai tampa vis svarbesni. Aukštus aplinkosaugos standartus atitinkanti įmonė šiandien įgyja vis daugiau konkurencinio pranašumo. Tvarių inovacijų dėka verslas sulaukia visuomenės pripažinimo ir palaikymo: vartotojai vis daugiau dėmesio atkreipia į tai, ar įsigyjamą prekę gaminanti įmonė yra socialiai atsakinga ir rūpinasi gamta. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilkijoje veikianti medžio apdirbimo įmonė „Ecowood“ yra didžiausia miestelio darbdavė – čia dirba daugiau nei 130 žmonių. Kad medžio apdirbimo procesai vyktų sklandžiai gamyklai reikia daug elektros energijos. 

REKLAMA

Pasak „Ecowood“ vadovo Giedriaus Leliūgos, efektyvus energijos vartojimas ir gamtosauginiai klausimai visada buvo viena iš pagrindinių įmonės dėmesio sričių. Siekiant įgyvendinti įmonės tikslus, bendromis įmonės ir ES fondų lėšomis buvo pradėtas įgyvendinti ambicingas projektas – 2020 metais ant „Ecowood“ pastato stogo ir ant žemės buvo įrengta ir veiklą pradėjo saulės elektrinė. 

Ieško būdų sumažinti gamybos sąnaudas 

Dabar gamyklos įrengimus ir stakles suka žalioji energija – iš atsinaujinančių išteklių. Anot įmonės vadovo G. Leliūgos, saulė užaugina galingus ąžuolus, tapusius įmonės simboliu, taip pat saulė gali suteikti energijos ir gamyklai, kuri tvirtą medieną paverčia įstabiais gaminiais, pripildančiais žmonių namus jaukumo. „Gerbiame savo darbą, gerbiame ąžuolus ir gamtą. Visada mąstome, ką paliksime po savęs. Todėl šiemet rudenį vėl sodinsime ąžuolus – tęsiame kasmetinę tradiciją“, – dėsto „Ecowood“ vadovas. 

REKLAMA
REKLAMA

G. Leliūga pasakoja, kad mintis įrengti saulės elektrinę kilo ieškant būdų, kurie padėtų sumažinti gamybos sąnaudas ir prisidėti prie klimato kaitos mažinimo. 

„Elektros energija sudaro žymią gamybos sąnaudų dalį. Ėmėme domėtis alternatyviais energijos šaltiniais, inovacijomis, kurios saulės energiją paverčia elektra. Radome sprendimą, kuris patenkina mus ir mūsų klientus, kurie daug dėmesio skiria tvarumui ir stengiasi vartoti sąmoningai bei atsakingai. Bendraudami su klientais pastebime, kad žmonės aktyviai ieško būdų, kaip prisidėti prie klimato kaitos mažinimo“, – teigia pašnekovas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonė pasinaudojo LVPA kvietimu teikti paraišką pagal priemonę „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“. Elektrinės statyba truko apie 6 mėnesius, į projektą iš viso investuota apie 670 tūkst. eurų. 

Vilkijoje veikiančioje gamykloje buvo įrengta viena iš 20 didžiausių Lietuvoje saulės elektrinių, kurios nominali instaliuota galia yra 800,4 kW. Įrengta 4340 kv. m. saulės baterijų ant gamyklos stogo ir ant žemės. 

Rūpestis aplinka padeda statyti verslo tiltus 

G. Leliūga teigia, jog klientai vis dažniau įvertina įmonės pastangas tausoti aplinką, atsakingą požiūrį nuolat įrodo ir darbuotojų komanda, kuri stengiasi ne tik sukurti nepriekaištingą gaminį, bet ir įsitraukia į įvairias aplinkosaugines iniciatyvas, rengia pasiūlymus, kaip pagerinti veiklos efektyvumą ir tausoti energiją. 

REKLAMA

„Orientuojamės į ilgalaikę naudą ir darnius santykius su aplinka. Tai atsispindi mūsų sprendimuose, verslo valdyme, organizacijos kultūroje. Todėl klientai greitai supranta, kad mūsų prekės ženklas nėra tik gaminiai iš ąžuolo medienos, o kur kas daugiau – atidus darbas, aukšti standartai, pagarba gamtai ir pastangos saugoti aplinką“, – vardija G. Leliūga. Todėl vis daugiau žmonių renkasi tvariai gaminamus produktus – bendras požiūris padeda užmegzti naujų ryšių, net sutelkia tam tikras bendraminčių grupes. Pašnekovas neslepia, kad būtent aplinkosaugos ir tvarumo tema padeda tiesti tiltus į pažangias eksporto rinkas. 

REKLAMA

„Klientai vis dažniau renkasi mūsų natūralaus ąžuolo gaminius. Didesni pardavimai mums reiškia augančias gamybos apimtis. Vis dėlto elektros energijos suvartojimas auga kur kas mažiau dėl diegiamų elektros taupymo sprendimų. Efektyviai naudodami energiją, galime užtikrinti Lietuvoje gaminamų produktų sėkmingą konkurenciją eksporto rinkose“, – sako „Ecowood“ vadovas. 

„Ecowood“ siekis prisidėti prie klimato kaitos mažinimo nepasibaigė ties saulės elektrinės įrengimu. Įmonė stengiasi ir toliau kuo aktyviau skleisti žinią apie žaliosios energijos vertę, kuri su produktu – natūralaus ąžuolo gaminiu – patenka pas vartotojus. G. Leliūgos teigimu, ypač palankių vertinimų už iniciatyvas įmonė susilaukia ne tik iš klientų, tačiau ir iš eksporto rinkų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2014–2020 metų periodu energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimui pagal Ekonomikos ir inovacijų ministerijos administruojamas priemones įgyvendinti ir šiuo metu įgyvendinami 165 projektai, kuriems skirta virš 21 mln. ES investicijų. 

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ekonomikos ir inovacijų ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų