REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet dėl koronaviruso pandemijos daugelis tautiečių atostogauti planuoja Lietuvoje. Kurortiniai miestai jau pradėjo tam ruoštis. Pavyzdžiui, Druskininkų ir Birštono savivaldybės pranešė, kad nuo gegužės 8 dienos leidžia viešbučiams priimti lankytojus. Tačiau ne visi viešbučiai ruošiasi atsidaryti, o ir tie, kurie atsidaro, rezervacijų turi dar nedaug.

Šiemet dėl koronaviruso pandemijos daugelis tautiečių atostogauti planuoja Lietuvoje. Kurortiniai miestai jau pradėjo tam ruoštis. Pavyzdžiui, Druskininkų ir Birštono savivaldybės pranešė, kad nuo gegužės 8 dienos leidžia viešbučiams priimti lankytojus. Tačiau ne visi viešbučiai ruošiasi atsidaryti, o ir tie, kurie atsidaro, rezervacijų turi dar nedaug.

REKLAMA

Birštone įsikūrusio viešbučio „Vytautas Mineral SPA“ atstovas tikino, kad gegužę viešbutis dar neatsidarys.

„Teikiame ne tik apgyvendinimo paslaugas. Lankytojai viešbutyje gali naudotis baseinais, teikiame spa paslaugas, viešbutyje turime restoraną.

Šiuo metu daugelio paslaugų negalėtume vykdyti. Todėl sunku ir nuspręsti kada atnaujinsime veiklą. Manau mūsų sprendimui daugiausia įtakos turės valdžios sprendimai dėl karantino ir jo švelninimo“, – teigė viešbučio atstovas.

REKLAMA
REKLAMA

Jam antrino ir Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

„Iš tiesų, šį savaitgalį Birštone jau bus teikiama apgyvendinimo paslauga. Tačiau šį mėnesį turizmas bus kitoks nei įprasta – šiek tiek lėtesnis, nei esame įpratę.

REKLAMA

Apgyvendinimo paslaugas pradeda teikti maži viešbučiai, poilsio namai, vilos, apartamentai, kaimo turizmo sodybos. Didieji apgyvendinimo objektai, tokie kaip viešbučiai su spa paslaugomis ir sanatorijos, ketina atsidaryti vėliau.

Prognozuojame, kad pirmieji klientai bus didmiesčių gyventojai, norintys praleisti kuo daugiau laiko gamtoje. Birštono išskirtinumas, kad esame miškų apsuptyje, todėl yra gana nesudėtinga išlaikyti rekomenduojamus saugius atstumus. Nes kol šalyje karantinas, visos pramogos galimos tik lauke“, – teigė merė.

Pramogos organizuojamos paisant saugumo reikalavimų

Druskininkai sugrįžtančių turistų laukia atsakingai: pramogos bus organizuojamos pritaikant jas esamai situacijai, užtikrinat saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Susidūrėme su labai staigiais pokyčiais – nuo maksimalių suvaržymų, iki jų švelninimo. Todėl sekame bendras pandemijos tendencijas ir pagal tai organizuojame kurortinių objektų veiklą. Nuo gegužės 8 dienos pradeda veikti mažieji apgyvendinimo sektoriaus paslaugų teikėjai.

Pagrindinis uždavinys mums išlieka žmonių  –  ir darbuotojų, ir kurorto svečių saugumas.  Ruošiame ir deriname planus dėl saugumo užtikrinimo priimant svečius. Druskininkai visas paslaugas pasiruošę teikti jau šiandien, tačiau viskas priklauso nuo viruso plitimo tendencijų ir bendrų reikalavimų“ ,  –  sako Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, miestas išnaudos savo unikalią gamtą – planuojami maži koncertai, kurių bus galima klausytis pasivaikščiojimų metu, saugiu atstumu. Taip pat planuose – orientacinės šeimų varžybos. Dalyviai vieni su kitais nesusitiks, o atlikdami užduotis galės geriau pažinti ir pamatyti miestą. 

Druskininkuose įsikūrusio viešbučio „Regina“ atstovė Natalija teigia, kad sezoną viešbutis pradeda jau gegužės 8 dieną.

„Šiam savaitgaliui rezervacijų jau turime, tačiau jų nėra daug. Viešbutis turi 40 kambarių, visų tikrai neužsipildysime.

Kalbant apie apsaugos priemones, tai dezinfekuojame paviršius, darbuotojai dėvi kaukes, lankytojai taip pat jas turės dėvėti. Tačiau tokios pat apsaugos priemonės taikomos visose paslaugų teikimo erdvėse, kurios šiuo metu gali dirbti ir aptarnauti klientus.

REKLAMA

Taip pat viešbučio restorane lankytojai negalės valgyti pusryčių, juos turės neštis ir valgyti savo kambariuose“, – pasakoja viešbučio atstovė.

Pasak jos, žmonės yra išsiilgę išvykų, jie jau nori praleisti laiką ne tik namuose.

„Žmonės klausia ir domisi, tačiau vasaros mėnesiais dar neskuba kambarių rezervuoti. Vis dėlto tikimės, kad prasidėjus vasarai daugės ir rezervacijų.

Kalbant apie kainas, jų kelti neketiname. Priešingai – jeigu poilsiautojų bus mažai, darysime nuolaidas, kad jų pritrauktume daugiau“, – teigia viešbučio atstovė.

Dar vieno Druskininkuose įsikūrusio viešbučio „Simpatija“ administratorė Gitana teigė, kad viešbutis šį savaitgalį dar neatsidarys.

REKLAMA

„Dar sprendžiame, kada atsidarysime, ko gero tik gegužės mėnesio pabaigoje. Tikslios datos šiuo metu pasakyti negaliu. Tačiau rezervacijos vasaros mėnesiams jau priimamoms“, – tikino Gitana.

Pigiausia ir brangiausia nakvynė Druskininkuose

Portalas. tv3.lt pasidomėjo, kiek šį savaitgalį ir vasarą kainuos poilsis dviejuose populiariuose šalies kurortuose.

Taigi pigiausiai šį savaitgalį apsistoti Druskininkuose dviem asmenims be pusryčių svečių namuose atsieitų 74 eurus. O brangiausia nakvynė 2 asmenims 4 žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais kainuotų 374 eurus.

Tačiau jeigu šį mėnesį nuspręstumėte vykti į Druskininkus ne savaitgalį, bet darbo dienomis, pavyzdžiui, gegužės 18–20 dienomis, pavyktų sutaupyti ne vieną dešimtį eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai šiomis dienomis pigiausias kambarys dviem asmenims be pusryčių kainuotų 52 eurus. O tomis pačiomis dienomis brangiausias 4 žvaigždučių viešbučio kambarys su pusryčiais atsieitų 294 eurus.

Taip pat patikrinome, kiek kainuoja apsistoti Druskininkuose vasaros savaitgaliui.

Tad antrąjį liepos savaitgalį 10–12 dienomis dviem asmenims nakvynė svečių namuose be pusryčių atsieitų 53 eurus. O tą pati savaitgalį taip pat 2 asmenims brangiausia nakvynė 4 žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais kainuotų 404 eurus.

Tačiau jeigu nuspręstumėte vykti į Druskininkus vasarą ne savaitgalį, bet darbo dienomis sutaupyti beveik nepavyktų. Nakvynės kainos beveik tokios pačios tiek savaitgalį, tiek darbo dienomis.

REKLAMA

Pavyzdžiui, liepos 13–15 dienomis 2 asmenims nakvynė svečių namuose be pusryčių atsieitų 44 eurus. O tą patį savaitgalį irgi dviem asmenims 4 žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais kainuotų 400 eurus.

Kiek kainuotų apsistoti Birštone?

Taigi šį savaitgalį, gegužės 8–10 dienomis Birštono kurorte pigiausiai apsistoti 2 asmenims be pusryčių svečių namuose atsieitų 74 eurus. Tą patį savaitgalį 2 asmenims brangiausia nakvynė viloje be pusryčių kainuotų 132 eurus.

Jeigu ilsėtis nuspręstumėte vykti ne savaitgalį, bet darbo dienomis, pavyzdžiui, gegužės 18-20 dienomis už nakvynę tektų mokėti tiek pat.

Nakvynė 2 asmenims svečių namuose be pusryčių pigiausiai atsieitų 74 eurus. O tą patį savaitgalį taip pat dviem asmenims 4 žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais kainuotų 130 eurų.

REKLAMA

Tačiau jeigu vyktumėte ilsėtis į Birštoną vasaros savaitgalį, liepos 10–12 dienomis, pigiausia nakvynė dviem asmenims 3 žvaigždučių be pusryčių atsieitų 74 eurus. Tą patį savaitgalį irgi 2 asmenims brangiausia nakvynė 4 žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais kainuotų 282 eurus.

O jeigu vyktumėte ilsėtis darbo dienomis, pavyzdžiui, liepos 13–15 dienomis, pavyktų šiek tiek sutaupyti tiems, kurie rinktųsi brangesnius viešbučius nakvynei.

Šiomis dienomis 2 asmenims nakvynė 3 žvaigždučių viešbutyje be pusryčių atsieitų 72 eurus. O tą patį savaitgalį irgi dviem asmenims nakvynė 4 žvaigždučių viešbutyje su pusryčiais atsieitų 202 eurus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų