REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mobiliųjų mokėjimų platforma „MoQ“ stabdo savo veiklą. Toks sprendimas priimtas bendrovės akcininkų sprendimu, rašoma pirmadienį išplatintame pranešime žiniasklaidai.

Mobiliųjų mokėjimų platforma „MoQ“ stabdo savo veiklą. Toks sprendimas priimtas bendrovės akcininkų sprendimu, rašoma pirmadienį išplatintame pranešime žiniasklaidai.

REKLAMA

„Programėlė buvo kuriama kaip bendras trijų mobiliojo ryšio operatorių projektas. Išsiskyrus akcininkų nuomonėms dėl jo plėtros ir ateities perspektyvų nuspręsta projektą nutraukti“, – sakė Monika Rimkūnaitė-Bložė, „MoQ“ generalinė  direktorė.

„Visi bendrovės akcininkai užtikrina, kad bus apsaugoti visų šalių – klientų, darbuotojų ir partnerių – interesai“, – teigė Pranas Kuisys, „MoQ“ valdybos pirmininkas.

Mokėjimo paslaugų teikimą planuojama nutraukti 2020 m. gegužės mėn. 18 d., kartu veikti nustos ir „MoQ“ programėlė. 

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausias mūsų prioritetas šiandien – užtikrinti klientų lėšų bei asmens duomenų saugumą. Garantuoju, kad vartotojai į „MoQ“ įneštais savo pinigais gali disponuoti visiškai laisvai“, – Monika Rimkūnaitė-Bložė. Programėlės naudotojams, kurių sąskaitos likutis bus lygus nuliui, „MoQ“ sąskaita bus uždaroma automatiškai ir jokių papildomų veiksmų atlikti nereikės.

REKLAMA

Anot M. Rimkūnaitės-Bložės, pokyčiai bus įgyvendinami trimis etapais. Pirmasis etapas prasidės 2020 m. kovo mėn. 9 d. – nauji vartotojai nebegalės registruotis „MoQ“ sistemoje, tačiau esantiems klientams ji veiks be jokių apribojimų.

Prasidėjus antrajam etapui, programėlės naudotojai nebegalės pasipildyti sąskaitos naudojantis mokėjimo kortelėmis, bus panaikinta galimybė naudotis mobiliojo ryšio operatorių teikiama atidėto mokėjimo paslauga, taip pat nebebus įskaitomos iš bankų ar kitų finansinių institucijų gautos lėšos – jos bus grąžinamos atgal į mokėtojo sąskaitą. Antrojo etapo pradžia planuojama š. m. balandžio 1-ąją.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo š. m. gegužės 18 d., nutraukus mokėjimo paslaugų teikimą, programėlės naudotojai nebegalės prisijungti prie jos ir ja naudotis. Taip pat bus pradėtas ir automatinis „MoQ“ sąskaitų uždarymo procesas.

Visi aktyviose sąskaitose sukaupti pinigai klientams bus grąžinti, o asmeniniai sąskaitų turėtojų duomenys – saugomi taip, kaip to reikalauja Lietuvos Respublikos įstatymai.

Tiek „MoQ“ programėlės naudotojams, tiek „MoQ“ prekybininkams detalesnė informacija apie numatomus pokyčius ir tolimesnius veiksmus bus pateikta asmeniškai trumpąja žinute ir/ar el. paštu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų