REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus mieste nuo 2020-ųjų sausio 1 dienos įsigaliojo naujos šiukšlių tvarkymo taisyklės, pagal kurias šachtines atliekų šalinimo sistemas turinčiuose daugiabučiuose šachtos ilgainiui turi būti užsandarintos, o konteineriai po jomis nuo vasario 1 dienos išvežami. 

Vilniaus mieste nuo 2020-ųjų sausio 1 dienos įsigaliojo naujos šiukšlių tvarkymo taisyklės, pagal kurias šachtines atliekų šalinimo sistemas turinčiuose daugiabučiuose šachtos ilgainiui turi būti užsandarintos, o konteineriai po jomis nuo vasario 1 dienos išvežami. 

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt domisi, kiek daugiabučių Vilniuje jau pasiekė šios naujovės. 

Sostinėje yra beveik 3000 daugiabučių, kuriuose įrengtos šachtinės atliekų sistemos. Kaip anksčiau skelbė sostinės savivaldybė, pirmiausia konteineriai po šachtomis bus išvežami iš tų daugiabučių, šalia kurių jau yra įrengtos požeminių arba pusiau požeminių konteinerių aikštelės. Kaip anksčiau pranešė Vilniaus miesto savivaldybės Atliekų tvarkymo programos įgyvendinimo skyriaus vedėjas Valdas Juodis, šiuo metu Vilniuje yra įrengta ir priduota naudoti apie 460 konteinerių aikštelių. 

„Iš viso numatyta įrengti 759 konteinerių aikšteles, o jose 3076 įvairius konteinerius. Skaičiuojama, kad šiuo metu vykdomas projektas sudaro tinkamas sąlygas rūšiuoti komunalines atliekas 300 tūkst. vilniečių. Tikimasi, gavus papildomą ES finansavimą arba numatant tam kitas lėšas (pvz. vietinės rinkliavos), konteinerių aikštelių tinklą išplėsti. Savivaldybės bei SĮ „Vilniaus planas“ specialistų skaičiavimais, Vilniuje turėtų būti 1,5 tūkst. konteinerių aikštelių“, – teigia V. Juodis. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Vilniaus miesto savivaldybė informavo naujienų portalą tv3.lt, šiai dienai iš 73 adresų jau buvo išvežti po šachtomis stovėję atliekų konteineriai.  

REKLAMA

Vienos iš Vilniaus daugiabučius administruojančios įmonės „Mano būstas“ Ryšių su visuomene grupės vadovas Paulius Ugianskis naujienų portalą tv3.lt informavo, kad iš viso įmonės prižiūrimuose namuose Vilniuje yra 578 šiukšlių šalintuvai, o, apklausus šiukšlių šalintuvus turinčių daugiabučių gyventojus, užvirinti šiukšlių šalintuvus pritarė 35 proc. (apie 200 šalintuvų).

Kaip teigia P. Ugianskis, kitų daugiabučių gyventojų balsų nepakako tam, kad būtų priimtas sprendimas, todėl gyventojai bus apklausiami dar kartą. 

„Tuose namuose, kur gyventojai priėmė sprendimą užvirinti šalintuvus, šie darbai bus atlikti tik tada, kai VASA („Vilniaus atliekų sistemos administratorius“) išveš konteinerius iš konteinerinių. Dalyje namų jie jau išvežti ir šalintuvai užvirinti. Mes esame pasirengę pradėti darbus visuose namuose, tačiau tik tuomet, kai VASA išveš konteinerius“, – atsakyme naujienų portalui tv3.lt rašo P. Ugianskis. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia VASA atstovai, šiais metais minėti pakeitimai įvykdyti 73 namuose.  

„Darbai pagal nustatytą tvarką planuojami toliau. Mėnesį prieš antžeminio konteinerio išėmimą ir išvežimą, VASA patalpina skelbimą daugiabučiame name bei informuoja daugiabučio namo bendriją ar administratorių. 

Dėl minėtų pakeitimų įgyvendinimo VASA bendradarbiauja su daugiabučių namų bendrijomis ir namų administratoriais. Pastaruoju metu vyko trys vieši pakeitimų pristatymai bendrijoms ir administratoriams“, – atsakyme naujienų portalui tv3.lt rašo VASA atstovai.  

Kaip pastebi „Mano Būstas“ Ryšių su visuomene grupės vadovas P. Ugianskis atstovas, įmonė Vilniuje fiksuoja ne vieną atvejį, kai gyventojai po užvirinimo atliekas meta prie konteinerinės durų arba palieka šiukšles laiptinėse. 

„Vadovaudamiesi higienos normomis, organizuojame papildomą atliekų surinkimą, valytojos neša atliekas į konteinerį ir už šią paslaugą gyventojams priskaičiuojama papildomai“, – atsakyme rašo P. Ugianskis.

***

Pasiliekate šiukšlių šachtas daugiabutyje? Jų tvarkymo kaina laiptinei – iki 1 000 eurų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų