REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Neries taršos plastiku sostinėje.

Prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Neries taršos plastiku sostinėje.

REKLAMA

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Vilniaus savivaldybės kreipimąsi dėl teršalų Neryje“, – BNS penktadienį informavo Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Pasak jos, tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 270-ojo straipsnio antrąją dalį dėl aplinkosaugos taisyklių pažeidimo, kai orui, žemei, vandeniui, taip pat gyvūnams ar augalams buvo padaryta didelė žala. Už tai gali būti baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Prokurorų vadovaujamą tyrimą atlieka Vilniaus apskrities policija.

Pasak R. Stundienės, savivaldybės perduotą informaciją taip pat dar aiškinasi Vilniaus apygardos prokuratūros viešojo intereso gynimo prokurorai.

Aplinkos apsaugos agentūra nustatė, jog iš „Vilniaus vandenų“ į Nerį išleidžiamose valytose nuotekose yra plastiko dalelių ir tai kelia pavojų aplinkai, vandens gyvūnams. Taip pat nustatyta didesnė nei leistina tarša azotu ir fosforu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybės įmonė „Vilniaus vandenys“, aiškinęsi, iš kur pastaruoju metu miesto nuotekų valymo sistemoje atsiranda plastiko dalelių, šią savaitę užblokavo nuotekų patekimą iš plastiką perdirbančios įmonės „Ecso“. Įtariama, kad bendrovė sistemą toliau teršė plastiko dalelėmis, pati bendrovė tai neigia. Savo ruožtu „Vilniaus vandenys“ nepajėgia plastiko iki galo išvalyti, todėl jis patenka į Nerį.

Savivaldybės ir įmonės atstovai ketvirtadienį taip pat pranešė nustatę galimą taršą plastiko drožlėmis nuotekų šulinyje Savanorių-Liepsnos gatvių sankryžoje. Pramoninėje teritorijoje yra daug įmonių, tarp jų – plastiką perdirbanti „Plasta“, tačiau aplinkosaugininkai šioje įmonėje pažeidimų nenustatė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų