REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje kilęs skandalas, kai dėl įtarimo ėmus kyšį sulaikytas ir nuo pareigų nušalintas miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, tęsiasi.

Panevėžyje kilęs skandalas, kai dėl įtarimo ėmus kyšį sulaikytas ir nuo pareigų nušalintas miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, tęsiasi.

REKLAMA

Ketvirtadienį pareigūnai apsilankė Panevėžio Pramonės prekybos ir amatų rūmuose.

Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovai situaciją pakomentavo taip:

„Tęsiant atliekamo ikiteisminio tyrimo veiksmus, šiandien Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai buvo atvykę į Panevėžio Pramonės, prekybos ir amatų rūmus ir paėmė reikšmingus ir reikalingus tyrimui dokumentus. Kratos nebuvo atliekamos.“

Panevėžio Pramonės, prekybos ir amatų rūmų viešųjų ryšių specialistas Erikas Petkevičius taip pat patvirtino informaciją pareigūnų vizitą. Tiesa, jis teigė nežinantis ir negalintis pasakyti, dėl ko tiksliai rūmuose lankosi pareigūnai ir kokius ikiteisiminio tyrimo veiksmus atlieka.

Rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas, išgirdęs klausimą, kokiu tikslu lankėsi pareigūnai, atsakė šiuo metu negalintis kalbėti.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau E. Petkevičius patikslino, kad rūmų patalpose krata atlikta nebuvo, o pareigūnai tik pasikalbėjo ne su prezidentu, o su rūmų direktoriumi Visvaldu Matkevičium.

REKLAMA

Be kita ko, Panevėžio Prekybos pramonės ir amatų rūmų prezidentas S. Gailiūnas yra bendrovės „Lietkabelis“ vadovas, jis yra ir vienintelis to paties pavadinimo krepšinio klubo akcininkas.

Panevėžio meras R. M. Račkauskas, kaip jau skelbta, įtariamas 3 tūkst. eurų kyšio ėmimu mainais už didesnę savivaldybės paramą krepšinio klubui „Lietkabelis“.

Praėjusiais metais vykusiuose merų ir savivaldybių rinkimuose jis dalyvavo kartu su visuomeniniu rinkimų komitetu „Atsinaujinančiam Panevėžiui“.

„Sodros“ duomenimis, Panevėžio Pramonės prekybos ir amatų rūmai turi 89 darbuotojus (kur kas daugiau nei kitų regionų rūmai), tačiau jų vidutinis atlyginimas nesiekia net minimalios algos ir sudaro vos 344 eurus per mėnesį neatskaičius mokesčių (t.y. kur kas mažiau nei kituose rūmuose).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų