REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liepos savaitgalis pajūrio verslininkams švente net nekvepia. Jie skaičiuoja, kad lietinga liepos pradžia perpus sumažino atvykstančiųjų į Palangą skaičių. Tačiau lietus – puikus laikas baseinams. Poilsiautojai čia plūsta masiškai. O šalta jūra vilioja tik gerai įkaušusius. 

Liepos savaitgalis pajūrio verslininkams švente net nekvepia. Jie skaičiuoja, kad lietinga liepos pradžia perpus sumažino atvykstančiųjų į Palangą skaičių. Tačiau lietus – puikus laikas baseinams. Poilsiautojai čia plūsta masiškai. O šalta jūra vilioja tik gerai įkaušusius. 

REKLAMA

Po karščiausio Lietuvos istorijoje birželio, liepa geru oru tautiečių nebelepina. Kone perpus kritus oro temperatūrai, lygiai tiek smuko ir kurortų verslininkų verslas.

„Su praeitais metais lyginti tai yra daugiau negu puse, nes mes ir birželį, ir liepą turėjom, ir rugpjūtį, mes labai gražius turėjom orus, šiai dienai mes turim 50 procentų mažiau, bent jau privatus sektorius, turim mažiau poilsiautojų", – pasakojo „Palangos rūpestėlis“ pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė.

Išvydę, kad prognozuojami prasti orai, lietuvaičiai rezervacijas Palangoje atšaukia arba bent prašo nuolaidų.

„Aišku, prašo nuolaidų, mes jas darom. Kai mes dabar matom visą savaitę tokią, tai žmonės užrezervavę ir moka už dviejų kambarių butą 55–60 eurų, tai yra 5-7 eurai nuo paros lojalumo mokestis, tokios tiesiog mūsų rezervacijos nuolaidos", – kalbėjo A. Sabaliauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Palangos meras mėgina įpūsti optimizmo – esą kad ir šalta, taip blogai, kaip guodžiasi kai kurie verslininkai, tikrai nėra.

„Pikas žmonių būtent yra dabar. Ir jie, na, daug tenka man bendrauti su atvykusiais svečiais, jie netgi kartais džiaugiasi, kad nėra to karščio. Sako sėdam ant dviratuko, važiuojam į Šventąją, važiuojam į Klaipėdą, aplankom Palangoj objektus, apžiūrim regioną pagaliau", – dėstė Palangos meras Šarūnas Vaitkus. 

REKLAMA

Anot mero, prieš gerą dešimtmetį Palangoje prastu oru išties nebuvo ką veikti. Dabar – pramogų apstu. Tarkim, sušalusieji pajūryje gali šildytis Palangos baseine. Tiesa, ir patys poilsiautojai neslepia, kad dėl prastų orų dažnam bangas tenka gaudyti nebe jūroje.

„Blogas oras, tai reikia aplankyti geresnes vietas, visus baseinus aplankėm", – pasakojo poilsiautojai.

„Vaikus norėjau pamirkinti biškį. Prie jūros vėjuota", – kad renkasi kitas pramogas kalbėjo žmonės.

„Mes atvažiavome čia 17-ai dienų. Nei vienos dienos mums nelijo, tik naktį, o visada buvom prie jūros", – apie savo atostogas atviravo žmonės.

REKLAMA
REKLAMA

Baseino darbuotojams, priešingai negu verslininkams – blogas oras pelningas. Čia plūstantys poilsiautojai ne tik lepinasi sūkurinėse voniose, bet moko savo vaikus plaukti.

„Šiuo metu, būtent vasaros metu, tikrai padaugėjo šeimų su vaikais. Ir, aš manau, kad tikrai pasiteisino mūsų savivaldybės lūkesčiai, kad tuo daugiau vaikų išmoktų plaukti. Masiškai tėvai atveda vaikus, užrašo į plaukimo pamokas", – pasakojo baseino administratorė Žyginta Marozienė.

Skaičiuojama, kad per metus mažiausiai lietingų dienų būna prie Kuršių nerijos. Tad ir šaltos liepos pradžioje čia turistų paprastai netrūksta. 

„Poilsiautojai dėl prastų orų nepalieka Kuršių nerijos. Visgi, ta statistika, kad čia daugiausiai saulėtų dienų, ji yra teisinga. Tenka išgirsti tokių nuomonių, jog žmonėms, kaip tik išvargintiems po karščių, čia yra atgaiva, geras ir ramus poilsis", – nuomone dalijosi Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila" vadovė Edita Lubickaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Na, o ištuštėję paplūdimiai ir šalta jūra kol kas traukia tik gerai įkaušusius.

Pavyzdžiui, Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas pasakoja, kad šiemet vienam kauniečiui maudynės plevėsuojant raudonai vėliavai baigėsi ikiteisminiu tyrimu.

Gelbėtojai sulaukę pranešimo apie skęstantį vyrą, netrukus jį išgelbėjo ir už tai gavo į kailį. Atsidėkodamas kaunietis išplūdo gelbėtojus necenzūriniais žodžiais, vienam sužalojo ranką ir sudaužė gelbėtojų vadovo telefoną. Skendusiam vyrui nustatytas beveik 2 promilių girtumas. Įvykį tiria policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų