REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Sustoję darbai sostinėje šalia Baltojo tilto (nuotr. Artūro Jonkaus nuotr.)

Daugelis vilniečių yra pamėgę erdvę prie pėsčiųjų Baltojo tilto. Vilniaus miesto savivaldybė pasišovė ją pertvarkyti. Tačiau praeiviai stebisi, kad statybininkų išrausta zona visiškai apleista – joje nedirba nė vienas darbininkas. Savivaldybė žada, kad darbai bus tuoj atnaujinti, jie sustabdyti dėl archeologų ir dėl rangovų.

3

Daugelis vilniečių yra pamėgę erdvę prie pėsčiųjų Baltojo tilto. Vilniaus miesto savivaldybė pasišovė ją pertvarkyti. Tačiau praeiviai stebisi, kad statybininkų išrausta zona visiškai apleista – joje nedirba nė vienas darbininkas. Savivaldybė žada, kad darbai bus tuoj atnaujinti, jie sustabdyti dėl archeologų ir dėl rangovų.

REKLAMA

Komunikacijos ir viešųjų ryšių specialistas Artūras Jonkus feisbuko paskyroje pasidalijo Baltojo tilto prieigų nuotraukomis, kuriose vilniečių pamėgta vieta, virtusi statybviete, buvo visiškai tuščia.

„Kodėl šitas vaizdelis man primena Vilniaus g. remontą. Viskas herojiškai sukasta, perkasta, bet toliau niekas nevyksta. Nė vieno gyvo darbininko. Ir jau ne pirma diena. Ar tikrai reikėjo išrausti visą pakrantę, mėgstamą vilniečių, ir nieko nedaryti?“ – stebėjosi vilnietis.

Primename, kad pernai vykdytas sostinės Vilniaus gatvės remontas buvo keliems mėnesiams sustabdytas, vėliau dalį plytelių teko perkloti, buvo vėluojama ją atidaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis šiandieninę situaciją dėl darbų prie Baltojo tilto komentuoja taip:

„Šiuo metu darbai sustoję, kadangi atlikus archeologinius šios vietos tyrimus bei parengus jų ataskaitą, laukiama Archeologijos komisijos išvadų. Jas gavus, bus galima tęsti darbus. Vietoje taip pat atliekami ir geologiniai tyrimai. Tikimasi, kad darbininkai prie darbų sugrįš pirmadienį. Generalinio rangovo atsakomybė, kartu su jungtinės veiklos partneriais, užtikrinti darbų tęstinumą. Savivaldybė atidžiai prižiūri ir kontroliuoja šį procesą“.

REKLAMA

Savivaldybė taip pat informavo, kad šiuo metu generaliniam statybų rangovui iškelta restruktūrizacijos byla. Jos atstovai pripažino, kad sunkiosios technikos darbai sustabdyti jau apie dvi savaites.

Praėjusių metų lapkritį sostinės savivaldybė skelbė pradėjusi atnaujinimo darbus buvusių aikštynų prie Baltojo tilto teritorijoje: išmontuoti pasenę įrenginiai, buvę lauko tinklinio aikštynai, riedlenčių parkas bei krepšinio aikštelės.

Bendras visos teritorijos tvarkomos teritorijos plotas – apie 8,36 ha, tai tolygu 20 krepšinio aikštelių!

„Įdomu, kaip atrodys atsinaujinusios erdvės prie Baltojo tilto jau kitą vasarą?“ – tuo metu pranešime žiniasklaidai rašė savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinė viešoji erdvė Baltojo tilto funkciškai bus padalinta į dvi dalis: pirmoji, miestiečių jau pamėgta, aktyvi, sportiška laisvalaikio praleidimo zona su aikštynais, antroji – natūraliai susiformavusi rekreacinė laisvalaikio praleidimo vieta. Aktyviojoje zonoje atsiras visiškai naujas modernus sporto aikštynas.

Aktyvi zona

Vilniečiai galės sportuoti lauko gimnastikos, lauko treniruoklių aikštelėse, atsiras ir atnaujintos net 9 paplūdimio tinklinio aikštelės. Visos sporto zonos orientuotos arčiau Upės gatvės, atitraukiant jas nuo šlaito – sportuojantiems labiau atsivers Neries vaizdas. Smėliu padengtos tinklinio aikštelės bus aptvertos apsauginiu tinklu, taip pat numatytos ir laisvalaikio bei poilsio zonos šalia aikštelių. Viena iš būsimų aikštelių šiaurinėje dalyje bus apjuosta tribūnomis ir skirta rengti profesionalius tarptautinius lauko tinklinio turnyrus. Bus persirengimo kambariai su spintelėmis, dušais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šalia būsimų lauko tinklinio aikštelių atsiras 3 dvipusės krepšinio aikštelės. Šalia aikštelių, išnaudojant esamą reljefą, atsiras ir žiūrovams skirtos vietos bei laiptai. Greta bus suoliukų, šiukšliadėžių.

Tarp tinklinio bei krepšinio aikštelių, arčiau Baltojo tilto atsiras ir visiškai atnaujintas riedutininkų parkas, skirtas įvairaus amžiaus riedutininkų grupėms. Šalia tilto bus įrengtos ir dvi vaikų žaidimų aikštelės, padengtos saugia gumos danga. Greta įrengiami suoliukai prižiūrintiems mažylius.

Centrinėje sporto ir rekreacijos zonos šalia Baltojo tilto, iš abiejų pusių atskiriant medžių juosta, bus įrengtos lauko gimnastikos ir treniruoklių aikštelės. Greta bus ir suoliukai, dviračių stovai. Šioje krantinės terasos dalyje bus atnaujinta ir apie 1,4 km ilgio dviračių ir apie 3,6 km pėsčiųjų takų.

REKLAMA

Atkarpoje tarp Žaliojo ir Baltojo tilto, visai šalia Baltojo tilto atsiras ir naujai suformuota terasa su apviešimu bei nauja saugi nuovaža į krantinę. Šioje vietoje atsiras ir pontoninė prieplauka.

Poilsio zona

Miestiečių jau pamėgtoje „ramiojoje“ zonoje pirmenybė bus teikiama natūraliai susiformavusiai žaliajai erdvei. Slėnis prie Baltoji tilto – viena iš gyvybingiausių Vilniaus viešųjų erdvių per pastaruosius ketverius metus čia ėmė dažniau rinktis miestiečiai, oro balionų entuziastai, baidarių, irklenčių sporto mėgėjai, organizuojama daug koncertų. Palaikant laisvos ir atviros erdvės idėją, šioje Baltojo tilto pusėje bus įrengta baidarių įlanka, lauko kavinė su 40 sėdimų vietų.

REKLAMA

Aktyvaus laisvalaikio ir poilsio naujų erdvių įrengimas yra vienas iš dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos etapų, kurio metu iki 2020 m. pabaigos suplanuota visiškai atnaujinti krantinę nuo Tuskulėnų dvaro iki pat Žaliojo tilto.

Dešiniosios Neries krantinės rekonstrukcijos projektas finansuojamas iš sostinės savivaldybės biudžeto ir ES lėšų. Darbų vertė daugiau kaip 6,5 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų