• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trijuose Prancūzijos regionuose - Žero, Landų ir Aukštutinių Pirėnų – jau pradėtos masiškai naikinti antys ir žąsys. Tokių paukščių augintojams skaudžių priemonių imtasi po to, kai čia praeitą mėnesį įsisuko pražūtingas paukščių gripo virusas H5N8.

Trijuose Prancūzijos regionuose - Žero, Landų ir Aukštutinių Pirėnų – jau pradėtos masiškai naikinti antys ir žąsys. Tokių paukščių augintojams skaudžių priemonių imtasi po to, kai čia praeitą mėnesį įsisuko pražūtingas paukščių gripo virusas H5N8.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prancūzijoje, kurioje veisiami didžiausi paukščių pulkai visoje Europos Sąjungoje, jau užregistruoti 89 paukščių gripo atvejai. Kad virusas būtų sustabdytas, iki sausio 20 d. bus sunaikinta maždaug 1 mln. 300 tūkst. paukščių.

REKLAMA

Pietvakarių Prancūzija – regionas, kuriame pagaminama daugiausia foie gras. Tai delikatesas iš žąsų ir ančių kepenėlių, kurio 50 g kainuoja apie 50 eurų. Pernai šį Prancūzijos regioną taip pat nusiaubus paukščių gripui, tai pajuto ir delikatesų mėgėjai. Kepenėlių paštetas pabrango apie 10 procentų, o jo gamintojai, net ir pabranginę produkciją, patyrė maždaug pusės milijardo eurų nuostolį.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų