REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Libijos sukilėlių lyderiai pranešė apie priemones, kurių bus imtasi siekiant išspręsti problemas, susijusias su vandens, degalų ir medikamentų trūkumu Tripolyje, kurios, anot Jungtinių Tautų (JT), kelia pavojų gyventojų gyvybei, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės pereinamosios tarybos narys Mahmoudas Shammamas pažadėjo, kad pagalba atvyks sekmadienį. Tačiau jis įspėjo gyventojus nesitikėti stebuklų po įvykių, kada buvo nuverstas Libijos lyderis.

REKLAMA

Tuo tarpu mažiausiai 50 žmonių kūnų buvo rasta sandėlyje Tripolio pietuose. Pasak Salah al Dino rajono gyventojų, tai antradienį pulkininko M. Kadafio sūnaus Khamiso įsakymu nužudytų žmonių kūnai.

„Mes girdėjome šūvius per Ramadano pamaldas ir žmonių pagalbos šauksmą, tačiau šauliai neleido prisiartinti prie jų. Tie vyrai buvo sušaudyti, o vėliau sudeginti“, - sakė daktaras Salimas Rajuba naujienų agentūrai AFP.

Penktadienį daugiau nei 200 pūvančių kūnų buvo rasta apleistoje ligoninėje sostinės Abu Salimo rajone. Įsisiautėjus kovoms gydytojai ir slaugytojos pabėgo iš ligoninės ir likimo valiai paliko sužeistus pacientus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų