REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Išinomaki miestelio gyventojas, per žemės drebėjimą pametęs savo mažąją dukrelę, buvo įsitikinęs, kad daugiau jos niekada nepamatys. Tačiau mergaitė per stebuklą išgyveno po to, kai tris dienas be maisto ir vandens praleido tarp griuvėsių.

REKLAMA
REKLAMA

Išgyvenusiai mergaitei tik keturi mėnesiai. Kai ją rado, iškart nusiuntė į artimiausią ligoninę bendrai apžiūrai, nors jos būklė nekėlė jokių baimių.

REKLAMA

Deja, džiaugsmingas tėvo ir dukters susitikimas buvo aptemdytas pranešimais apie tai, kad žemės drebėjimas ir cunamis gali pasikartoti.

Žemės drebėjimas Japonijoje. Išgyvenusiųjų istorijos

Atvejis apie po nuolaužomis išgyvenusį kūdikį – ne vienintelė stebuklingo išsigelbėjimo istorija.

60-metį Minamisoma miestelio gyventoją cunamio banga nubloškė į jūrą, kurioje jis plūduriavo ant savo namo stogo nuolaužos 15 kilometrų nuo kranto atstumu ir bandė atsisveikinti su savo gyvenimu. Vyras atviroje jūroje praleido 2 paras. Jis bandė atkreipti pro šalį plaukiančių laivų ir skrendančių sraigtasparnių dėmesį, tačiau, akivaizdu, jo niekas nepastebėjo – stogo nuolauža, ant kurios japonas plūduriavo, susiliejo su tūkstančiais tokių pačių nuolaužų ir šiukšlių.

REKLAMA
REKLAMA

Galų gale, vyrą aptiko Japonijos jūrų savigynos pajėgų laivo komanda. Viena ranka besilaikydamas už stogo nuolaužos, kita ranka vyras mosavo raudonos medžiagos skiaute, kad atkreiptų gelbėtojų dėmesį.

Išgyvenęs vyras papasakojo, kad jis ir jo žmona, sužinoję apie žemės drebėjimą, iš pradžių išbėgo iš namo, bet vėliau grįžo pasiimti daiktų, kai tą pačią akimirką trenkė cunamis. Jo žmoną nubloškė banga, o vyras užsiropštė ant stogo, ant kurio jis ir buvo nuneštas į atvirą jūrą. „Maniau, kad šiandien paskutinė mano gyvenimo diena“, – pasakojo japonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sužinojęs, kad jo žmona kol kas nerasta, vyras ėmė raudoti.

Iš Natori miestelio pasklido kita stebuklingo išsigelbėjimo istorija – po namo, kurį stichija sulygino su žeme, nuolaužomis, gelbėtojai rado pagyvenusią moterį.

Kai kuriuos japonus nuo išsigelbėjimo skyrė kelios minutės. Parduotuvės savininkė Charumi Vatanabe „The Daily Mail“ papasakojo, kad nespėjo išgelbėti savo pagyvenusių tėvų. Sužinojusi apie besiartinantį cunamį, ji suskubo namo, kad paimtų tėvą ir motiną. „Dėl garbaus amžiaus, jie negalėjo vaikščioti ir aš nespėjau jų nunešti į mašiną“, – pasakojo Ch. Vatanabe.

REKLAMA

Kai banga trenkė į jų namo langus, Ch. Vatanabe čiupo tėvus už rankų. Bet banga taip stipriai smogė, kad ji nesugebėjo jų išlaikyti. Šaukdami „Aš negaliu kvėpuoti“, jie abu dingo po vandens srautu. Pati Charuma išsilaikė ant kojų. „Aš stovėjau ant baldų, o vanduo buvo pakilęs iki kaklo. Prie pat lubų buvo likęs tik mažas oro tarpas. Maniau, kad mirsiu“, – pasakojo ji.

Trys pagyvenę žmonės buvo rasti gyvi sudaužytame automobilyje, nublokštame cunamio. Viena moteris įsitvėrė į medžio šakas, o vėliau nušoko ant pro šalį plaukusio demblio. Vandens srautas nunešė ją labai toli, o pagalbos moteris laukė visą naktį. Dabar ją jaudina tik dingusios dukters likimas, pasakoja CNN.

34-metis sunkvežimio vairuotojas išsigelbėjo, nusprendęs ne bėgti nuo bangos, o užsidaryti automobilyje. „Mažesni automobiliai plaukė vandenyje aplink mane. Viskas, ką galėjau padaryti, – sėdėti savo automobilyje“, – pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų