REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol Europa kovoja su antrąja banga, įvairiose pasaulio vietose jau skelbiama apie trečiąją bangą. Jeigu Pietų Korėjoje nauja epidemijos banga vadinami šimtai naujų atvejų per dieną, tai Indijos sostinėje Delyje ar Kalifornijos valstijoje JAV kasdien fiksuojami tūkstančiai naujų Covid-19 ligonių. 

Kol Europa kovoja su antrąja banga, įvairiose pasaulio vietose jau skelbiama apie trečiąją bangą. Jeigu Pietų Korėjoje nauja epidemijos banga vadinami šimtai naujų atvejų per dieną, tai Indijos sostinėje Delyje ar Kalifornijos valstijoje JAV kasdien fiksuojami tūkstančiai naujų Covid-19 ligonių. 

REKLAMA

Šalys labiausiai nerimauja ir dėl to, kad dar nebuvo spėta atsigauti po ankstesnių bangų, ir dėl artėjančio žiemos sezono, kurio metu ir taip netrūkdavo peršalusių ar gripu sergančių ligonių.

Pietų Korėja jau galimai išgyvena trečiąją koronaviruso bangą, skelbia vietos valdžia. Šalies sostinėje Seule staiga išaugus naujai užkrėstųjų skaičiui, svarstoma vėl griežtinti apribojimus.

Pietų Korėjos sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Yoon Tae Ho patvirtino, kad matomas žymus naujų atvejų augimas, panašus kaip balandžio ir rugpjūčio mėnesiais. Valdininko teigimu, šią savaitę naujų atvejų Seule skaičius buvo pasiekęs ir 218 ribą, rodiklį, kurio nebuvo nuo rugpjūčio pradžios. Valdžia jau svarsto galimybę sugriežtinti socialinės distancijos laikymosi reikalavimus. 

REKLAMA
REKLAMA

Šalies premjeras ir buvęs Seulo meras Chungas Sye-kyunas kreipėsi į tautiečius, kad šie susilaikytų nuo masinių renginių, įskaitant Naujųjų metų šventę, o bendrovių vadovams parekomendavo atsisakyti renginių po darbo ir daugiau darbuotojų leisti dirbti nuotoliniu būdu. Vyresniems nei 60 metų žmonėms rekomenduojama žiemą sumažinti pasivaikščiojimų ir susitikimų su kitais skaičių.

REKLAMA

Trečioji banga ir Delyje

Anksčiau šią savaitę apie Delyje „pasiekusią piką“ trečiąją Covid-19 bangą paskelbė Indijos sveikatos apsaugos ministras Satyendaras Jainas. Jis taip pat pažymėjo, kad tikėtis dar vieno „lokdauno“ nėra prasmės, o gyventojai verčiau susirūpintų savo pačių saugumu ir dėvėtų kaukes. 

Politiko teigimu, viruso nesustabdysi visišku karantinu, žmonės turėtų saugotis dėvėdami kaukes, rašoma „India Times“.

Delyje šią savaitę pirmą sykį buvo užfiksuota 8 tūkst. naujų koronaviruso atvejų per dieną. Ankstesnis rekordas buvo nustatytas spalio pabaigoje, kuomet dienos atvejų skaičius siekė 5 tūkst. ribą.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies ligų kontrolės centras perspėjo, kad sostinė turėtų ruoštis 15-ai tūkst. naujų Covid-19 atvejų per dieną – artėja žiemos sezonas ir su tuo susijusių oro lašeliniu būdu perduodamų ligų epidemijos. 

Kaliforniją trečioji banga užgriuvo nespėjus atsigauti nuo antrosios

Trečiąją bangą pasitinka ir viruso nualinta Kalifornijos valstija JAV. Ligoninės ir vėl užsipildo Covid-19 pacientais, o vidutinis dienos užkrėstųjų skaičius per septynias paskutines dienas šoktelėjo 108 proc. – nuo 4,8 tūkst. iki 10 tūkst. Tai netgi spartesnis plitimas, negu vasarą, kai buvo užregistruotas 98 proc. atvejų skaičiaus augimas.

Trečioji banga labiausiai neramina dėl to, kad „mes taip ir nebuvome stabilizavę situacijos“, „LA Times“ tvirtino medikė Sara Cody, viena iš pagrindinių likimo namuose strategijos autorių šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Blogiausia, anot ekspertės, yra tai, kad ši banga ateina tradiciniu peršalimo ir gripo laikotarpiu. Žmonės linkę praleisti daugiau laiko patalpose, kur lengviau plinta virusai. S. Cody pažymi, kad šįkart valstijai nebus kam padėti, nes kitose šalies vietose laukiama panašios situacijos. 

Vokiečių „BioNTech“ ir amerikiečių korporacijos „Pfizer“ mokslininkų sukurta vakcina nuo Covid-19, pademonstravo itin didelį efektyvumą, tvirtina gamintojai. Jų teigimu, riziką susirgti koronavirusu ji sumažina net 90 proc., tačiau netrukus sužinota ir tai, kad ne visos šalys sugebės ja pasinaudoti.

Daugiau apie vakciną žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų