REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šąlant orams ir gyventojams mažiau kreipiant dėmesio į koronaviruso ribojimų rekomendacijas, pasipylė nauji Covid-19 protrūkiai. Kai kuriose šalyse jau griežtinamos karantino priemonės, o Izraelis, Čekija ir Slovakija jau skelbia apie antrąjį „lokdauną“.

Šąlant orams ir gyventojams mažiau kreipiant dėmesio į koronaviruso ribojimų rekomendacijas, pasipylė nauji Covid-19 protrūkiai. Kai kuriose šalyse jau griežtinamos karantino priemonės, o Izraelis, Čekija ir Slovakija jau skelbia apie antrąjį „lokdauną“.

REKLAMA

Čekija

Čekijoje nepaprastoji padėtis įvedama nuo spalio 5-osios ir galios 30 dienų. Nuo spalio 5 iki spalio 18 dienos uždarose patalpose bus draudžiami renginiai, kuriuose dalyvauja daugiau nei 10 žmonių ir daugiau nei 20 žmonių – atvirame ore, skelbiama Čekijos valdžios pranešime.

Maža to, uždrausti operos spektakliai ir miuziklai, apribotas žmonių judėjimas. Regionuose, kuriuose yra daugiausiai užsikrėtimų, mokyklose bus pereita prie nuotolinio mokymo, o futbolo ir ledo ritulio rungtynės vyks be žiūrovų.

Vietos sveikatos apsaugos ministras Romanas Prymula pareiškė, kad nepaprastąją padėtį įvesti buvo būtina dėl nuolat augančių koronaviruso infekcijos susirgimų skaičiaus. 

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios pandemijos bangos metu nepaprastoji padėtis Čekijoje galiojo nuo kovo 12-osios iki gegužės 17-osios. 

Slovakija

Taip pat trečiadienį ir Slovakija paskelbė, kad nuo spalio 1-osios yra atnaujinama nepaprastoji padėtis. Šalyje taip pat staigiai šoktelėjo susirgusiųjų skaičius. 

REKLAMA

Šalyje yra įvestas privalomas kaukių dėvėjimas tiek patalpose, tiek ir lauke, jeigu nėra įmanoma laikytis socialinės distancijos nurodymų.

Masiniuose renginiuose gali dalyvauti ne daugiau nei 50 lankytojų. Šalies vyriausybės teigimu, šios priemonės galios iki lapkričio mėnesio. 

Pirmosios pandemijos bangos metu nepaprastoji padėtis Slovakijoje galiojo nuo kovo 16-osios iki birželio 14-osios. 

Izraelis

Anksčiausiai antrą sykį karantino priemones šiais metais pradėjo taikyti Izraelis. Dar rugsėjo 18-ąją šalies valdžia paskelbė „lokdauną“. Šalyje ir vėl buvo uždarytos mokyklos, vaikų darželiai, viešbučiai, prekybos centrai, poilsio zonos ir pliažai. Šalies gyventojams leidžiama namus palikti ne toliau vieno kilometro tik išskirtiniais atvejais.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad šalyje mirtingumo nuo koronaviruso lygis yra palyginti nedidelis, sunkių atvejų skaičius auga, rašoma „Deutsche Welle“.

Mažiausiai dvi klinikos jau siunčia pacientus į kitas gydymo įstaigas. Vienoje iš didžiausių šalies ligoninių „Šamir“ medikai ir ligoninės personalas dirba faktiškai be išeiginių. 

Nepaisant to, kad gyventojai reiškia nepasitenkinimą griežtomis karantino priemonėmis, vietos medikai perspėja, kad yra neįvertinama koronaviruso grėsmė. 

Rusija

Nors Rusija dar nesiėmė įvedinėti griežtų karantino priemonių, tačiau Maskvoje jau buvo paskelbtos 2 savaičių atostogos visose regiono mokyklose, o sostinės gyventojams buvo „rekomenduota“ dirbti iš namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol kas apie nuobaudas nėra kalbama, tačiau prezidentas Vladimiras Putinas jau kreipėsi į tautą dėl Covid-19 grėsmės ir būtinybės visiems „solidariai“ laikytis rekomendacijų. 

Kitos šalys

Nyderlandų valdžia rugsėjo 28-ąją paskelbė griežtinanti ribojimus dėl koronaviruso pandemijos, skelbiama „Reuters“. 

Naujose taisyklėse numatoma, kad bendrovių darbuotojai dirba nuotoliniu būdu, sutrumpinamas barų ir restoranų darbo laikas, draudžiami sporto renginiai ir sumažinamas leidžiamas dalyvauti susibūrimuose žmonių skaičius. 

Barų veikla nuo rugsėjo pabaigos yra ribojama ir Didžiojoje Britanijoje, kai kuriuose Prancūzijos regionuose. Karantino priemonės griežtinamos ir itin nuo pirmosios koronaviruso bangos nukentėjusios Ispanijos sostinėje Madride.

Anksčiau buvo skelbiama, kad turtingosios šalys rezervavo pusę visų nuo koronaviruso kuriamų vakcinų. Turtingosios šalys, kurios sudaro tik 13 proc. visų pasaulio gyventojų, iš anksto užsipirko 50 proc. visų artimiausiu metu planuojamų pagaminti vakcinų nuo Covid-19.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų