REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžioji Britanija, kitos didžiosios Europos šalys, galimai jau labai greitai susidurs su Italiją šią savaitę „uždariusia“ epidemija, perspėja ekspertai.

Didžioji Britanija, kitos didžiosios Europos šalys, galimai jau labai greitai susidurs su Italiją šią savaitę „uždariusia“ epidemija, perspėja ekspertai.

REKLAMA

Italijos valdžia pirmadienį buvo priversta skelbti „raudonąja zona“ visą šalį. 60 mln. žmonių atsidūrė karantino sąlygose, jiems draudžiama vykti tarp miestų, be būtinybės lankytis viešose vietose. Tokių priemonių teko imtis po to, kai dramatiškai išaugo sergančiųjų kornavirusu Covid-19 skaičius, rašoma „The Independent“. 

Londono karališkojo koledžo informatikos profesorius Markas Handley’us apskaičiavo, kad Jungtinė Karalystė (ir kitos didžiosios Europos šalys) yra toje pačioje viruso plėtros trajektorijoje, kokioje Italija buvo prieš porą savaičių.

Italijoje nuo vasario 21-osios, kuomet tebuvo 3 oficialiai patvirtinti viruso atvejai, iki kovo 10-osios susirgusiųjų skaičius šoktelėjo iki 9,1 tūkst. 

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinėje Karalystėje per tą patį laikotarpį – nuo 9 iki 321. Britų valdžios atstovai pripažįsta, kad „tūkstančiai šalies gyventojų susirgs“, o buvęs medikas ir knygų autorius Adamas Kay’us perspėjo, kad krizė Italijoje „tai esame mes po dviejų savaičių“. 

REKLAMA

Vienas iš Italijos kovoje su koronaviruso padariniais pagrindinių veikėjų, profesorius Giacomo Grasselli BBC pasakojo: „Tai, kas mums nutiko, yra lyg bombos sprogimas. Vienintelis būdas laimėti šį mūšį yra pakeisti žmonių elgesį, jie turi likti namuose, jie turi vengti viešų vietų, jie turi plautis rankas“.

Lombardijos intensyvios terapijos tinklui vadovaujantis medikas taip pat pažymėjo, kad „būčiau labai atsargus šiuo laikotarpiu, nes jis (virusas – red. past.) plinta labai greitai, kaip ugnis“.

Londono universiteto koledžo (UCL) biologijos profesorius Francisas Balloux’as apskaičiavo, kad epidemijos plėtros trajektorija Jungtinėje Karalystėje gali būti lyginama su situacija Šiaurės Italijoje atsiliekant dviem ar trimis savaitėmis.

REKLAMA
REKLAMA

##UArticlesInsert_Video_getVideo_tv3Play/10370769/autoplay=0##

F. Balloux’as pažymi, kad yra Didžioji Britanija turi tikimybę sulaukti tokių pačių griežtų karantino sąlygų, kurias turėjo įvesti Italija. Jo manymu, dabartiniai Didžiosios Britanijos valdžios veiksmai yra analogiški Italijos valdžios veiksmams prieš kelias savaites.

Italijos gyventojams ne tik draudžiama judėti po šalį, jie už tai gali būti baudžiami kalėjimu. Uždarytos visos mokyklos ar universitetai, nutrauktos „Seria A“ futbolo varžybos. Nevažiuoja viešasis transportas, atšaukiami visi vieši renginiai. 

Kitas UCL mokslininkas, profesorius Markas Handley’us apskaičiavo, kad kasdien po 33 proc. apsikrėtusiųjų gausėja  visose tirtose šalyse (Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje, JAV ir Šveicarijoje), išskyrus Japoniją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų