REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorko teismas trečiadienį iš esmės pradeda nagrinėti bylą, kurioje Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas kaltinamas išžaginimu ir seksualiniu užpuolimu.

Niujorko teismas trečiadienį iš esmės pradeda nagrinėti bylą, kurioje Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas kaltinamas išžaginimu ir seksualiniu užpuolimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Planuojama, kad gynyba per šį posėdį pateiks „meilaus“ tono elektroninių laiškų, siuntinėtų anksčiau buvusio itin įtakingo kino prodiuserio ir jo kaltintojų.

REKLAMA

Iš pažiūros paliegęs 67 metų H. Weinsteinas lėtai įėjo į teismo pastatą, bet šįkart – be vaikštynės, kuria naudojosi per ankstesnius svarstymus.

Jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos, jeigu bus pripažintas kaltu dėl grobuoniškų seksualinių užpuolimų, susijusių su dviem moterimis.

Ši byla laikoma itin svarbia moterų orumo gynėjų judėjimui #MeToo.

Dėstydami pirminius argumentus prokurorai atkreips dėmesį, kad buvęs kino studijos „Miramax Films“ vadovas buvo seksualinis grobuonis, kūręs karjerą išnaudodamas moteris, besistengiančias prasiskinti kelią į Holivudą.

REKLAMA
REKLAMA

H. Weinsteino advokatai savo ruožtu stengsis įtikinti teismą, kad abi kaltintojos santykius su jo klientu palaikė abipusiu sutikimu ir tik vėliau pareiškė patyrusios prievartą.

Advokatas Damonas Cheronisas antradienį sakė, kad gynyba gavo „dešimtis“ elektroninių laiškų, išsiųstų šių dviejų moterų H. Weinsteinui ir esą paneigiančių jų tvirtinimus, kad jų lytiniai santykiai su Holivudo magnatu buvo priverstinio pobūdžio.

Teisėjas Jamesas Burke'as nutarė, kad gynyba gali cituoti šiuos laiškus per savo įžangines kalbas. Šis sprendimas buvo smūgis prokurorams, raginusiems šios medžiagos neįtraukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip atsvarą pateiksime jų pačių žodžius... kur jos kalba apie meilius santykius“, – JAV žiniasklaida citavo D. Cheroniso pareiškimą teismui.

Trečiadienį apie 100 žurnalistų laukė eilėje, kad gautų vietą Manhatano baudžiamojo teismo salėje.

H. Weinsteinas kaltinamas 2006 metų liepą privertęs savo bute Niujorke oraliniu būdu su juo santykiauti buvusią prodiusavimo asistentę Mimi Haleyi.

Tuo metu kita neįvardyta moteris teigia, kad H. Weinsteinas 2013 metų kovą ją išžagino vieno Niujorko viešbučio kambaryje.

Prokurorai iškvies keturias kitas kaltintojas duoti parodymus, mėgindami įtikinti 12 nariu prisiekusiųjų žiuri, kad H. Weinsteinas piktavališkai išnaudodavo moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų