REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą pašalinti Rusiją iš tarptautinių varžybų ketveriems metams, skelbia TASS.

Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) Vykdomasis komitetas priėmė sprendimą pašalinti Rusiją iš tarptautinių varžybų ketveriems metams, skelbia TASS.

REKLAMA

Valdyba sutiko su ankstesnėmis komiteto išvadomis, siūlančiomis pritaikyti Rusijai tokias sankcijas. Sprendimas buvo priimtas vienbalsiai. Draudimas taikomas visiems tarptautiniams turnyrams, įskaitant olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatus.

Rusija šalinama ne tik iš 2020-ųjų olimpinių žaidynių, tačiau ir iš 2022-ųjų Pasaulio futbolo čempionato. Šis draudimas reiškia, kad artimiausius 4 metus Rusijos vėliava nebus iškelta nė viename didžiajame sporto renginyje, o Rusijos sportininkai negalės šiuose turnyruose atstovauti savo nacionalinę komandą.

Taip pat WADA priėmė sprendimą drausti Rusijos teritorijoje rengti pasaulio čempionatus, netgi pateikti prašymus jų rengimui. Maža to, ketverių metų draudimas lankytis sporto renginiuose yra taikomas ir Rusijos valdininkams, Olimpinio ir Paralimpinio komitetų nariams.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 25-ąją buvo paskelbta, kad WADA nuostatų atitikimo ekspertų grupė rekomendavo atimti iš Rusijos dalyvavimo tarptautiniuose sporto renginiuose teisę 4 metams, o taip pat uždrausti Rusijai rengti tokius turnyrus. Tarptautinis olimpinis komitetas palaikė tokį sprendimą.

REKLAMA

Rusijos sportininkai jau buvo netekę teisės atstovauti savo šalį 2018-ųjų žiemos olimpinėse žaidynėse. Tuomet į svarbiausią sporto renginį Pjongčange išvyko „olimpinių atletų iš Rusijos grupė“. Kiekvieno sportininko dalyvavimas buvo sprendžiamas atskirai.

Šiais metais WADA sankcijas nusprendė taikyti po to, kai paaiškėjo, kad Maskvos antidopingo centro duomenys buvo falsifikuojami. Į reikalavimą pateikti tikruosius mėginius ir nepakeistus duomenis Rusijos sporto valdininkai nesureagavo. Kremlius tradiciškai pareiškė, kad „tai yra rusofobijos išraiška“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų