REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija.

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija.

REKLAMA

Mėnesį truksiančioje futbolo fiestoje varžysis 32 rinktinės. Vienos jų atvažiuoja tik taurės, kitos siekas paneigti prognozes ir gerai praleisti laiką.

Tv3.lt kviečia susipažinti su A grupe, kurioje varžysis šeimininkė Rusija. Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

Rusija

Sudėtis. Vartininkai: Igoris Akinfejevas, Andrejus Lunevas, Vladimiras Gabulovas. Gynėjai: Mario Fernandesas, Ilja Kutepovas, Sergejus Ignaševičius, Andrejus Semenovas, Fedoras Kudriašovas, Vladimiras Granatas, Igoris Smolnikovas. Saugai: Denisas Čeryševas, Daleras Kuziajevas, Jurijus Gazinskis, Alanas Džagojevas, Romas Zobninas, Aleksejus Mirančiukas, Antonas Mirančiukas, Aleksandras Golovinas, Jurijus Žirkovas, Alexanderis Samedovas, Aleksandras Erokhinas. Puolėjai: Fedoras Smolovas, Artiomas Džiuba.

Treneris: Stanislavas Čerčesovas.

Žvaigždė: Igoris Akinfejevas/Fedoras Smolovas.

FIFA reitingas: 66.

Apžvalga. Tai viena silpniausių Rusijos rinktinių, kuri bandys laimę pasaulio čempionate. Jeigu ne viena lengviausių grupių visame turnyre, būtų galima prognozuoti, kad rusai pirmenybes baigs sužaidę trejas rungtynes. Tačiau dabar jie turi neblogus šansus pakovoti dėl patekimo toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Apie Rusijos grupę sklando įvairios legendos. Pavyzdžiui, kad burtų metu buvo naudojami pašildyti kamuoliukai. Bet sąmokslo teorijas palikime nuošalyje, nes rusai ir taip turi daugybę bėdų.

REKLAMA

Pagrindinė jų, dėl kurios ši rinktinė yra pliekiama vietinės spaudos – kiaura gynyba. Prie to itin prisidėjo veteranų brolių Berezutskių pasitraukimas iš rinktinės bei kelių kitų svarbių žaidėjų traumos.

S.Čerčesovas išbandė net žaidimą penkiais gynėjais, bet norimo rezultato tai nedavė.

Rasti Rusijos rinktinės stiprybę nėra lengva. Puolime rusai gali nustebinti, kai veikia jų trio, kurį sudaro Alanas Džagojevas, Aleksandras Golovinas ir Fedoras Smolovas.

Būtent pastarasis, kartu su Igoriu Akinfejevu, yra ryškiausios rinktinės žvaigždės. 28-erių puolėjas jau keletą metų yra geriausias Rusijos lygos puolėjas, gebantis ne tik pats baigti atakas, bet ir tiksliai perduoti kamuolį.

REKLAMA
REKLAMA

F.Smolovas svajoja apie galimybę užsivilkti garsaus Europos klubo marškinėlius ir šis čempionatas jam gali tapti puikia reklama.

Tuo tarpu I.Akinfejevas yra labiausiai patyręs rinktinės narys, vis dar galintis fantastiškai apginti vartus. Jo žodis ir autoritetas rinktinėje yra nepamainomas.

Urugvajus

Sudėtis. Vartininkai: Fernando Muslera, Martinas Campana, Martinas Silva. Gynėjai: Jose Gimenezas, Diego Godinas, Guillermo Varela, Gastonas Silva, Maximiliano Pereira, Sebastianas Coatesas, Martinas Caceresas. Saugai: Carlosas Sanchezas, Rodrigo Bentancuras, Cristianas Rodriguezas, Nahitanas Nandezas, Lucas Torreira, Mattias Vecino, Diego Laxaltas. Puolėjai: Luisas Suarezas, Edinsonas Cavani, Jonathanas Urretaviccaya, Christianas Stuani, Giorgianis De Arrascaeta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Oscaras Washingtonas Tabarezas.

Žvaigždė. L.Suarezas/E.Cavani/D.Godinas.

FIFA reitingas. 17.

Apžvalga. Labai, labai pavojinga komanda, kai žaidžia visa energija ir maksimaliai susikoncentravusi. Nors Urugvajus dažniausiai žinomas dėl savo puolėjų, tačiau šios rinktinės žaidimą gynyboje cementuojantis Madrido „Atletico“ duetas D.Godinas ir J.M.Gimenezas yra tikras siaubas varžovams.

Urugvajus geba staigiai iš gynybos pereiti į puolimą, kuriame turi vieną galingiausią pasaulio duetą L.Suarezą ir E.Cavanį.

Jie abu pretenduos į rezultatyviausio pirmenybių žaidėjo titulą. Rinktinės treneris prieš pirmenybes gana stipriai „atjaunino“ aikštės viduryje žaidžiančią saugų liniją. Ši pasižymi agresyvumu ir intensyviu varžovų spaudimu, tačiau dėl to gali trūkti susižaidimo ir patirties.

REKLAMA

Tai vienas svarbiausių klausimų Urugvajaus rinktinei prieš pirmenybes. Nenustebkite, jei juos išvysite pusfinalyje. A grupės nugalėtojų titulą ši rinktinė turėtų iškovoti lengvai.

Egiptas

Sudėtis. Vartininkai: Essamas El Hadary, Sherifas Ekramy, Mohamedas Elshenawy. Gynėjai: Ali Gabras, Ahmedas Elmohamady, Ahmedas Hegazy, Ahmedas Fathi, Aymanas Ashrafas, Mohamedas Abdelshafy, Mahmoudas Hamdy, Samiras Saadas. Saugai: Omaras Gaberas, Samas Morsy, Tarekas Hamedas, Mohamedas Elneny, Abdalla Saidas, Trezeguetas. Puolėjai: Mohamedas Salah, Marwanas Mohsenas, Kahraba, Ramadanas Sobhy, Shikabala, Amras Warda.

Treneris. Hectoras Cuperis.

Žvaigždė. M.Salah.

FIFA reitingas. 46.

Apžvalga. Egiptas gali nustebinti, jeigu tik Mohamedas Salah bus sveikas. Vienu geriausiu pasaulio žaidėju tapęs puolėjas jau gretinamas su Lioneliu Messi ir Cristiano Ronaldo, bet čempionate jį pristabdyti gali peties trauma, kurią patyrė UEFA Čempionų lygos finale.

REKLAMA

M.Salah turėtų pagyti per tris savaites, o jo žaidimas pirmame mače su Urugvajumi yra pakibęs ties klaustuku.

Jei M.Salah bus sveikas, taps milžinišku galvos skausmu visiems varžovams. Jis neabejotina rinktinės žvaigždė, be kurios Egiptas neturi daug ko pasiūlyti.

Treneris H.Cuperis yra ganėtinai konservatyvus ir jeigu žaidimas nesiklosto taip, kaip tikėtasi, dažnai pritrūksta idėjų ir lankstumo.

Patys egiptiečiai tiki rinktinės sėkme A grupėje ir mato savo žaidėjus atkrintamosiose. Tokios jų viltys ganėtinai pagrįstos, nes nei Rusija, nei Saudo Arabija tikrai neturės tinkamo atsakymo M.Salah jėgai.

Saudo Arabija

Sudėtis. Vartininkai: Abdullah Almuaioufas, Yasseras Almosailemas, Mohamedas Alowais. Gynėjai: Mansouras Alharbi, Osama Hawsawi, Omaras Othmanas, Mohamedas Alburaykas, Yasiras Alshahrani, Motazas Hawsawi. Saugai: Salmanas Alfarajas, Yahia Alshehri, Hatanas Bahbiras, Abdulmalekas Alkhabri, Mohamedas Kanno, Abdullah Otayfas, Abdullah Alkhaibari, Hussainas Almoqahwi, Taiseeras Aljassamas, Salemas Aldawsari. Puolėjai: Mohammedas Alsahlawi, Fahadas Almuwalladas, Muhannadas Asiri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Juanas Antonio Pizzi.

Žvaigždė. M.Alsahlawi/Y.Alshebri.

FIFA reitingas. 67.

Apžvalga. Saudo Arabijos rinktinę iš esmės sudaro dviejų stipriausių šalies klubų žaidėjai, kuriems per pastaruosius metus vadovauja jau trečias treneris. Būtent tai, kad žaidėjai vieni kitus pažįsta puikiai ir yra neblogai susižaidę tarpusavyje, yra pagrindinė stiprybė.

Apskritai tai yra visiška vidutiniokė, kuri čempionate stengsis išvengti gėdingų pralaimėjimų. Nė vienas rinktinės žaidėjas dar nėra rungtyniavęs pasaulio čempionate, į kurį Saudo Arabija grįžo po 12 metų pertraukos.

Rinktinės žvaigždės – saugas Y.Alshebri ir puolėjas M.Alsahlawi. Pirmasis yra rinktinės žaidimo dirigentas, o antrasis atakų užbaigėjas, nuo kurių itin priklauso rinktinės rezultatai.

REKLAMA

A grupės prognozė: 1. Urugvajus 2. Egiptas 3. Rusija 4. Saudo Arabija. Urugvajus talentu ir demonstruojamu žaidimu visa galva lenkia likusias grupės komandas, todėl privalo ne tik laimėti grupę, bet tą padaryti dominuodamas.

Dėl antro kelialapio virs atakakli kova tarp Egipto ir Rusijos. Jeigu M.Salah bus sveikas, šią vietą greičiausiai iškovos Egiptas. Bet jeigu puolėją pristabdys peties trauma, rusai turės šansą, kuriuo privalės pasinaudoti. Saudo Arabija net ir silpniausioje grupėje bus akivaizdi patrankų mėsa. Geriausias jos šansas iškovoti bent tašką, kad ir kaip skambėtų, bus atidarymo rungtynėse su šeimininkais.

Tvarkaraštis.

Birželio 14 d., 18 val. Rusija – Saudo Arabija

Biržėlio 15 d., 15 val. Egiptas – Urugvajus

Biržėlio 19 d., 21 val. Rusija – Egiptas

Birželio 20 d., 18 val. Urugvajus – Saudo Arabija

Birželio 25 d., 17 val. Saudo Arabija – Egiptas  

Birželio 25 d. 17 val., Rusija – Urugvajus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų