REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 20-oji – bene laukiamiausia diena UEFA Čempionų lygos gerbėjams. Šią dieną bus traukiami atrankos į 2016/17 metų turnyrą burtai, kurie nulems ne tik daugelio į prestižinį čempionatą norinčių patekti užsienio klubų, bet ir Vilniaus „Žalgirio“ likimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet dėl patekimo į UEFA Čempionų lygos grupių etapą varžysis 56 komandos iš įvairiausių Europos šalių. Vilniaus „Žalgiris“ savo žygį išsvajoto tikslo link pradės nuo antrojo kvalifikacijos etapo. Pirmąjį mačą su dar kol kas nežinomais varžovais žalgiriečiai žais liepos 12-13 dienomis, o atsakomosios rungtynės vyks lygiai po savaitės.

REKLAMA

Šį kartą Lietuvos čempionai pateko į neskirstytų komandų krepšelį, nors buvo visai netoli nuo skirstytųjų. Žalgiriečių varžovais tikrai netaps šios komandos:

F91 „Dudenlange“ (Liuksemburgas); Be‘er Shevos „Hapoel“ (Izraelas); Liublijanas „Olimpija“ (Slovėnija); Skopjės „Vardar“ (Makedonija); IFK „Norrkoping“ (Švedija); TC „Ferencvarosi“ (Vengrija); Belfasto „Crusaders“ (Šiaurės Airija); Mostaro HŠK „Zrinjski“ (Bosnija ir Hercogovina); FC „Dundalk“ (Airija); Podgoricos „Mladost“ (Juodkalnija); SJK (Suomija); FK „Liepaja“ (Latvija) ir keturios ekipos, patekusios iš pirmojo kvalifikacijos etapo.

REKLAMA
REKLAMA

Į skirstytų komandų krepšelį pateko bei tiesioginiais konkurentais kelyje į UEFA Čempionų lygos turnyrą gali tapti šie klubai:

FK „Salzburg“ (Šveicarija); Glazgo „Celtic“ (Škotija); Nikosijos „Apoel“ (Kipras); Borisovo „Bate“ (Baltarusija); Varšuvos „Legia“ (Lenkija); Zagrebo „Dinamo“ (Koatija); Razgrado „Ludogorets“ (Bulgarija); Kopenhagos „Copenhagen“ (Danija); Baku „Qarabag“ (Azerbaidžianas); BK „Rosenborg“ (Norvegija); FK „Astana“ (Kazachstanas); Tiraspolio „Sheriff“ (Moldova); Korčės „Skenderbeu“ (Albanija); Belgrado Crvena Zvezda“ (Serbija); Tbilisio „Dinamo“ (Gruzija); FH (Islandija); AS „Trenčin“ (Slovakija).

Su kuria komanda Vilniaus „Žalgiris“ kovos dėl patekimo į trečiąjį UEFA Čempionų lygos atrankos etapą, klubas sužinos birželio 20 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų