REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs „Premier“ lygos teisėjas Jeffas Winteris teigia, jog yra nustebintas savaitgalį „Sunderland“ klubo iškovotos minimalios pergalės prieš „Liverpool“ ekipą, kurią lėmė vienintelis kuriozinis įvartis, įmuštas nuo paplūdimio kamuolio, kuriam buvo leista gulėti aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs teisėjas Jeff Winter sakė: „Žaidimo taisyklės aiškiai sako, kad jei yra išorinių trukdžių, žaidimas turi būti sustabdytas. Teisėjas Mike'as Jonesas ir jo asistentai žinojo, kad kažkas negerai ir tas kamuolys turėjo būti pašalintas.“

REKLAMA

Incidentas įvyko tada, kai 5 min. Darrenas Bentas smūgiavo iš kelių metrų į „Liverpool“ vartus. Kamuolys išvengė Gleno Johnsono, bandžiusio blokuoti smūgį, bet kliudė baudos aikštelėje buvusį didelį paplūdimio kamuolį, į kurį ir nukrypo „Liverpool“ vartininko Pepe Reina akys, tad ispanas neišgelbėjo savo vartų nuo įvarčio.

Teisėjas M. Jonesas, nė nepasikonsultavo su savo asistentais, įvartį įskaitė.

„Sunderland“ klubo fanai sakytų, kad bet kokiu atveju įvartus būtų įmuštas, paplūdimio kamuolį į aikštę įmetė patys FC „Liverpool“ fanai“ – sakė J. Winteris.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet aš tikrai esu nustebintas. Taisyklėse aiškiai nusakoma, kad tas kamuolys tiesiog negalėjo ten būti. Esu tikrai nustebintas, kad tokio lygio teisėjas, jo asistentai ir ketvirtasis teisėjas nematė kas nutiko ir priėmė tokį sprendimą.

Kad ir kas nutiktų, visada bandau apginti teisėjus, bet tik tada, kai nepažeidžiamos žaidimo taisyklės. Tai daug rimčiau, nei kamuolys kirto liniją ir to niekas nepamatė. Bet šitoje situacijoje ironiškiausia yra tai, kad vis juokiasi ir juokauja dėl šio įvykio,“ – nesuprato aplinkinių reakcijos J. Winteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šio epizodo P. Reina buvo sutrikęs ir bandė protestuoti, bet įvartis buvo įskaitytas, nepaisant to, kad FIFA taisyklės sako:

„Teisėjas sustabdo ar nutraukia rungtynes dėl bet kokio išorinio įsikišimo.“

„Liverpool“ treneris Rafaelis Benitezas po pralaimėto mačo atsisakė išlieti pyktį ant to incidento, kuris įvyko 5 minutę ir pavadino tą situaciją „labai technišku klausimu“:

„Tai buvo specifinė situacija, bet mes nežaidėme gerai,“ – sakė ispanas.

„Įvartis pakeitė rungtynes, bet mes padarėme keletą klaidų ir praradome kamuolį. Kai turėjome savų progų, jų neišnaudojome. Tokie dalykai nutinka.

Tai prasta situacija mums, kad paplūdimio kamuolys buvo ten ir jį kliudė, bet dar kartą pakartosiu, kad mes nežaidėme gerai, o tai man ir yra pagrindinė pralaimėjimo priežastis,“ – sakė J. Winteris konstatavo R. Benitezas.



Siūlome patiems pažiūrėti šį epizodą ir jį įvertinti:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų