REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstyvą sekmadienio rytą Lietuvos laiku Las Vegaso „UFC Apex“ centre (JAV) įvyko mišrių kovos menų (MMA) turnyras „UFC on ESPN +32“, kuriame pasirodė ir geriausia Lietuvos kovotoja tarp moterų – Julija Stoliarenko (9-4-2).

Ankstyvą sekmadienio rytą Lietuvos laiku Las Vegaso „UFC Apex“ centre (JAV) įvyko mišrių kovos menų (MMA) turnyras „UFC on ESPN +32“, kuriame pasirodė ir geriausia Lietuvos kovotoja tarp moterų – Julija Stoliarenko (9-4-2).

REKLAMA

27-erių sportininkė pasirašė pilnavertį kontraktą su UFC ir likus vos šiek tiek daugiau nei savaitei iki turnyro pradžios susitiko kovoti su pirmą kartą 2020 m. pasirodžiusia 30-mete ruse Jana Kunickaja (13-5).

Fiziškai stipresnė J. Kunickaja nuo pat pirmųjų kovos sekundžių prispaudė J. Stoliarenko prie narvo krašto ir klinče nuolat atlikinėjo smūgius, tuo tarpu lietuvei tik kelis kartus pavyko pargriauti varžovę ant grindų ir ji visą kovą neturėjo erdvės savo veiksmams.

Tokiu pat scenarijumi klostėsi visi trys raundai po 5 minutes, po kurių teisėjai vieningu sprendimu (30-27, 30-27, 30-26) paskelbė J. Kunickajos pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

J. Stoliarenko atliko vos 6 akcentuotus smūgius, tuo tarpu J. Kunickaja – 43. Viso atliktų smūgių statistikos skirtumas taip pat įspūdingas: J. Kunickaja atliko 209 smūgius, tuo tarpu J. Stoliarenko – 30. 179 smūgių skirtumas yra antras didžiausias UFC moterų „bantamweight“ svorio kategorijos istorijoje, o didesnis buvo tik kovoje tarp Jessica Andrade ir Gadelha (242 prieš 47, +195). 

REKLAMA

Kovos eiga. 

Trečiasis raundas:

 J. Kunickaja taktika nesikeitė ir trečiame raunde. Nors šį kartą lietuvei pavyko anksti pargriauti rusę, tačiau geresnės pozicijos užsiimti nepavyko ir jau netrukus teisėjas kėlė kovotojas dėl neaktyvumo. J. Kunickaja iškarto vėl perėjo į klinčą ir jame smūgiuodama praleido didžiąją raundo dalį. Likus apie pusę minutės iki raundo pabaigos J. Kunickaja nustojo spausti lietuvę, kuri turėjo vos keliasdešimt sekundžių pamėginti aktyviau smūgiuoti, tačiau galiausiai laikas baigėsi ir J. Kunickaja pranašumas nekėlė abejonių.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis raundas:

 Antrame raunde situacija ir vėl pasikartojo: J. Kunickaja prispaudė lietuvę prie narvo krašto ir atakavo ją artimais smūgiais. Visgi likus minutei iki raundo pabaigos J. Stoliarenkai pavyko parversti fiziškai gana stiprią kovotoją ir pagriebė jos ranką. J. Kunickaja buvo atsidūrusi labai pavojingoje situacijoje, tačiau galiausiai nuskambėjo raundo pabaigą skelbiantis gongas.

Pirmasis raundas: 

Kovos pradžioje kovotojos apsikeitė keletu netikslių smūgių ir netrukus perėjo į klinčą prie narvo krašto. Praktiškai visą pirmąjį raundą J. Stoliarenko stovėsenoje buvo prispausta prie tinklo ir turėjo gintis. Raundo viduryje iš lietuvės nosies pradėjo bėgti kraujas nuo J. Kunickajos smūgių pečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį vykusiuose svėrimuose lietuvė su ruse išvengė problemų ir neviršijo 136 svarų ribos (61,69 kg). Joms net nereikėjo išsirengti nuogai. Lietuvė ir svėrė lygiai 136 svarus, o rusė buvo 0,5 svaro lengvesnė (61,46 kg).

„Dvejus metus atkakliai dirbau ir pagaliau sulaukiau šios galimybės. Tikėjausi, kad gausiu kvietimą į UFC. Nesu pačios geriausios sportinės formos, tačiau, manau, kad esu tinkamai pasirengusi techniškai, fiziškai ir psichologiškai. Nors iš anksto nežinojau, su kuo kovosiu, ruošiausi grumtis su aukštesne varžove, o tokia ir yra Jana. Žinau, kad galiu laimėti. Padarysiu viską, kad įveikčiau varžovę. Tikiu, kad gėdos Lietuvai nepadarysiu“, – portalui sportas.lt prieš turnyrą sakė J. Stoliarenko.

REKLAMA

27 metų 173 cm ūgio J.Stoliarenko jau yra kovojusi UFC narve, bet tai buvo realybės šou – „The Ultimate Fighter“. Mišrių kovos menų (MMA) varžybose Lietuvos sportininkė iškovojo 9 pergales, patyrė 4 pralaimėjimus, o 2 akistatos baigėsi lygiosiomis.

Šių metų kovą J. Stoliarenko tapo organizacijos „Invicta“ čempione. Tada ji palaužė amerikietę Lisą Verzosą. 30-metė 176 cm J.Kunickaja MMA narve laimėjo 13 kovų, o 5-iose turėjo pripažinti oponenčių pranašumą. Ji „Invicta“ čempione yra tapusi 2017 metais. Rusė kelis kartus yra viešėjusi Lietuvoje, kur sėkmingai kovėsi „Bushido Hero's“ turnyruose.

Dabar ji per pastarąsias keturias kovas yra iškovojusi 3 pergales, o vienintelis jos pralaimėjimas šiame laikotarpyje buvo patirtas prieš Aspen Ladd.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų