REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Eurolyga priėmė sprendimą nutraukti sezoną, o lygos vadovas Jordi Bertomeu vakare surengė virtualią spaudos konferenciją, kurioje atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

Pirmadienį Eurolyga priėmė sprendimą nutraukti sezoną, o lygos vadovas Jordi Bertomeu vakare surengė virtualią spaudos konferenciją, kurioje atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

REKLAMA

Lygos vadovas sulaukė klausimo ir dėl komandų pasirinkimo pereiti iš Europos taurės į Čempionų lygą. Tai padarė ir Vilniaus „Rytas“.

J.Bertomeu teigė, kad tokį sprendimą gerbia ir vertina Lietuvos krepšinį, tuo tarpu sostinės ekipai durų į savo organizaciją jis galutinai neužveria.

„Lietuva yra ypatingai svarbi šalis Europos krepšiniui, o mūsų tikslas yra išlaikyti komandą iš šios šalies, kol ji išpildys reikalavimus. Esu tikras, kad yra komandų, kurios nori žaisti Europos taurėje.

Mes priimsime „Rytą“, jeigu tik jie turės ambiciją būti elite. Gerbiame jų sprendimą, tačiau ekipos nevaikščios tarp lygų pirmyn – atgal. Nesiūlysime ilgų kontraktų už pinigus, kaip tą daro Čempionų lyga. Tikimės, jog „Rytas“ sugrįš ateičiai“, – sakė J.Bertomeu.

REKLAMA
REKLAMA

„Ryto“ vietą Europos taurėje užimti turėtų Panevėžio „Lietkabelis“.

Eurolygos vadovas teigė, kad klubai net nekėlė klausimo, skelbti lygos čempioną ar ne, kadangi žinoma, jog ne visada stipriausia reguliaraus sezono ekipa tampa nugalėtoja. Pasak jo, sunku kalbėti apie kitą sezoną, kol viską pasaulyje diktuoja koronavirusas.

REKLAMA

Vis tik J.Bertomeu pripažįsta, kad gali būti šalių, kuriose kovos startuos be žiūrovų.

„Yra sunku kalbėti, nes turime stebėti kaip pandemija vystysis visoje Europoje. Gal kai kuriose šalyse sirgaliai į arenas galės eiti nuo sezono pradžios, kitose bus galima tai daryti, bet su ribojimais, o dar kitose draudimą eiti į sporto renginius turėsime iki tam tikro laiko. Turime suprasti – tai priklauso nuo valstybės sprendimų, kurie kinta kas savaitę. Tikiu, kad per kelis kito sezono mėnesius grįšime į normalų gyvenimą“, – sakė jis.

Paklaustas, ar žaidėjams netrūko motyvacijos tęsti sezono, kuomet jų algų mažėjimo skirtumas būtų neženklus – nuo 85 iki 80 proc. – lygos vadovas nesutiko.

REKLAMA
REKLAMA

„Netikiu, kad 5 proc. yra priežastis, dėl kurios jie nenorėjo grįžti. Jie susitikime net nekalbėjo apie finansus, manau, kad esminis dalykas buvo pasiruošimo trukmė, galimybės treniruotis, o kai kurie atvirai sakė, kad nebus pajėgūs žaisti taip, kaip ši lyga verta“, – teigė Eurolygos prezidentas.

Eurolygos vadovas taip pat patikino, kad kitąmet turnyre varžysis tos pačios 18 komandų kaip ir šiemet. Taip norima išlaikyti nuseklumą. Paklaustas apie finansinius aspektus, jis sakė: 

„Nei viena komanda nesiruošia palikti lygos, tikimės, kad visi klubai bus pajėgūs atsitiesti finansiškai“.

Tačiau, anot jo, kol kas apie konkrečius nuostolius, tiek lygos, tiek klubų, kalbėti dar anksti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų