REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ rengiasi išskirtiniam Eurolygos mačui prieš Milano „AX Armani“ ekipą. Rungtynes ypatingomis paverčia iš koronaviruso židiniu tapusios Italijos atvykstantys svečiai.

Kauno „Žalgiris“ rengiasi išskirtiniam Eurolygos mačui prieš Milano „AX Armani“ ekipą. Rungtynes ypatingomis paverčia iš koronaviruso židiniu tapusios Italijos atvykstantys svečiai.

REKLAMA

Prieš rungtynes „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius atsisakė atsakinėti į klausimus apie ligą ir norėjo susitelkti į rungtynes.

Kalbėjote su žaidėjais apie situaciją?

Kokią situaciją? Nekalbėjome.

Ką jūs manote apie šį šurmulį?

Man nereikia mąstyti, aš esu darbuotojas ir turiu mąstyti apie savo darbą. Situaciją reikia sekti. Aš savo nuomonę turiu, bet pasilaikysiu ją sau. Reikia atsižvelgti į žmonių gerovę, o aš čia esu kalbėti apie krepšinį. Paulius Motiejūnas viską susakė.

Kokie yra pagrindiniai rungtynių akcentai?

Milanas yra labai talentinga komanda, turi daug žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynes, bet kaip ir dauguma komandų, žaidžia į viršų ir į apačią. Vis tiek pirma turime žiūrėti į save.

REKLAMA
REKLAMA

Varžovų žaidimas išgyvena sunkų laikotarpį, kas nesiklijuoja jų žaidime?

Sunku apie tai šnekėti, turėjo ir tikrai gerų atkarpų, kad ir prieš „Barcelona“. Sunku kažką pasakyti, reikia koncentruotis į savo žaidimą.

REKLAMA

Artūras Gudaitis neatvyks. Kodėl šis jo sezono, treniruojant Ettore Messinai, yra kuklesnis už praėjusį?

Nemanau, kad galima lyginti jo rolę prie Messinos ar kito trenerio. Jis yra labai nuo įžaidėjų priklausantis „centras“ ir atrodo, kad turėtų tikti tiek prie Rodriguezo, tiek prie Nedovičiaus. Sunku pasakyti, kas vyksta kitų komandų viduje, bet atrodo, kad jis neturėjo laiko įsivažiuoti, buvo po traumos.

Šalia jis turi gerus ir kūrybingus gynėjus, gal jam tereikia išgyti.

Pirmąsias rungtynes prieš „AX Armani“ žaidėte labai anksti. Gal dabar konkrečiau matyti kaip pasikeitė Ettore Messinos statomo žaidimo kontūrai grįžus į Europą?

REKLAMA
REKLAMA

Nežinau, labai sunku kažką kalbėti apie kitas komandas. Lyginant su pirmomis rungtynėmis, jo gynybos sistemos yra kažkiek pakeistos, taikantis prie modernių tendencijų, daugiau keičiasi ginamaisiais. Iš tų pirmų rungtynių sunku kažką pasiimti. Tikėkimės, kad žaidžiame kažkiek geriau. 

Varžovai turi labai patyrusių žaidėjų, kaip Sergio Rodriguezas, Vladimiras Micovas, Luisas Scola. Bus bandoma juos varginti?

Kiekvienose rungtynėse yra tokie akcentai. Tai yra sisteminiai dalykai, kuriuos stengiesi įdiegti kiekvienoje treniruotėje. Faktas, kad turime kreipti didelį dėmesį į juos ir juos varginti, bet visos komandos su tuo gerai susitvarko, žino, kada pailsėti ir kada įjungti aukštesnę pavarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Milano ekipa yra labai priklausoma nuo Sergio Rodriguezo. Kaip reikės jį izoliuoti?

Visi žino, kad jis dažnai veržiasi į dešinę pusę ir yra labai stiprus su metimu. Visi tai žino ir bando sustabdyti, bet ne visiems pavyksta. Scola ir Micovas turi gerą sezoną, Tarčewskis įsibėgėja, kiti kas savaitę taip pat žaidžia tik geriau. Komanda yra gera ir talentinga, o žaidimą prieš juos visų pirma reikia pradėti nuo gynybos.

Kokia yra žaidėjų ir Mariaus Grigonio sveikatos būklė?

Nesu medikas, jei kažką pasakysiu, galiu tik labiau supainioti. Stumiamės po truputį į priekį, tačiau jei dabar nurodyčiau kažkokią datą, tai būtų tik spėliojimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų